Naslovna Najnovije Spriječeno krijumčarenje 18 migranata

Spriječeno krijumčarenje 18 migranata

SARAJEVO – Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik spriječili su na području opštine Teočak krijumčarenje 18 osoba iz Pakistana, saopšteno je iz Granične policije.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin BiH koji je u svom vozilu krijumčario četiri ilegalna migranta.

Daljim radom na terenu pronađena je grupa od 14 migranata koja se dovodi u vezu sa krijumčarenim migrantima iz vozila. Organizator krijumčarenja druge grupe migranata koja je pronađena u šumi je državljanin Pakistana.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, izvršen je pretres osumnjičenih, tokom kojeg su pronađeni i privremeno oduzeti novac, mobilni telefoni sa pripadajućim karticama, te drugi dokazni materijali.

U toku dana državljanin Pakistana će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba, biti predat tužiocu Tužilaštva BiH. Dalji rad nad krijumčarenim migrantima nastaviće Služba za poslove sa strancima BiH.

Krijumčarenje je spriječeno juče, u saradnji sa pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH – Regionalnim centrom Tuzla, i Policijske stanice Teočak.

Pripadnici Jedinice Granične policije Gradiška danas su uhapsili ženu čiji su inicijali V.G. (38) jer je potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog teške krađe.

Ona je kontrolisana na ulasku u BiH i predata službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

Na graničnom prelazu Rača juče je prilikom ulaska u BiH uhapšen državljanin Srbije i BiH čiji su inicijali A.S. (36) jer je za njim Interpol Budimpešta raspisao potjernicu zbog krivičnog djela organizovanje ilegalnih migracija. Uhapšeni je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na izlasku iz BiH uhapšen je državljanin Srbije i BiH čiji su inicijali S.S. (39) jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krađe.

Uhapšeni je predat službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

 

(Srna)