Naslovna Region Srbija je prva u regionu po platama, evo gdje je BiH

Srbija je prva u regionu po platama, evo gdje je BiH

0

Srbija danas, u prosincu 2022. ima prosečnu platu 718 eura, BiH 608, Sjeverna Makedonija 558, Crna Gora 726 eura, rekao je Vučić i dodao da sada Srbija postaje prva u regionu. Vučić je ukazao da je BiH bila ispred Srbije, a sada su kod nas 15 do 16 posto veće ploče i da su se dogodile dramatične promjene posljednjih godina.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da on ne želi da se kocka sa zemljom i sa svim onim što je postignuto.

„Neka narod bira one koji će da budu kockari, ja nisam kockar, ja se sekiram za svaki dinar koji treba da uložimo negde, za svaku platu, penziju, svako dete na KiM, da bih mogao da govorim možda blefiraju, a možda ne“ , rekao je Vučić za RTS govoreći o tome da li postoje pretnje o tome da može doći do izolacije Srbije.

Vučić je iznio podatke iz 2012. godine po kojima je prosječna plata 2012. u Srbiji bila 329 eura do 366 eura, u BiH 378 eura, Sjevernoj Makedoniji 305 eura, Crnoj Gori 495 eura, Hrvatskoj kao članicama EU 748 eura.

Srbija danas, u prosincu 2022. ima prosečnu platu 718 eura, BiH 608, Sjeverna Makedonija 558, Crna Gora 726 eura, rekao je Vučić i dodao da sada Srbija postaje prva u regionu.

 Naveo je da Srbija ima i najnižu stopu javnog duga, stopu nezaposlenosti, a da jedino nižu ima Albaniju.

Istakao je da se to gradi veoma ozbiljnom ekonomskom i promišljenom spoljnom politikom, nivoom investicija…

 „To ne pada sa neba, to moramo da čuvamo“, istaknuo je Vučić dodajući da se očekuje da prosječna plata u ožujku dostigne 750, do kraja godine 820, a do 2025. bude 1.000 eura i uz inflaciju koja neće biti uvezena.

 Na konstataciju da su to ozbiljna obećanja, Vučić je rekao da ih je davao i 2020. pa mu nitko nije vjerovao, a sada svi vide da je istina.

 Vučić je ukazao da je BiH bila ispred Srbije, a sada su kod nas 15 do 16 posto veće ploče i da su se dogodile dramatične promjene posljednjih godina.

(Tanjug) Foto: Tanjug

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube