Naslovna Izdvajamo Šta će biti sa održavanjem PROINTER sistema u Srpskoj?

Šta će biti sa održavanjem PROINTER sistema u Srpskoj?

0

Kompanija Prointer izgubila je status partnera njemačke firme SAP, jednog od najvećih svjetskih proizvođača softvera. Ovo postavlja pitanje, šta će biti sa implementacijom i održavanje ovog softvera u javnim institucijama, koje je provodio Prointer.

Kompanija Prointer koja je prethodnih godina dobila desetine miliona maraka za ugrađivanje svjetski poznatog SAP softvera u institucijama i najvećim javnim preduzećima, izgubila je status partnera ove kompanije.

Novinari portala Kapital koji godinama izvještavaju o milionskim ugovorima ove kompanije i javnih institucija, kažu da je ovo ozbiljan potres za   Prointer.

Na zvaničnoj stranici njemačke kompanije SAP se navodi da su sada njihovi jediti partneri iz BiH Planet Soft i BH Telekom. Pored Prointera, kaže Vukelić, ovo će ostaviti posljedice i na javne institucije kojima je Prointer održavao ovaj sistem.

 Iz kompanije Prointer na naša pitanja o posljedicama ukidanja partnerskih odnosa sa SAP-om odgovaraju da redovno provode periodične revizije partnerskih statusa.

 „S ciljem zaštite naše kompanije, a prije svega naših klijenata čiji su nam interesi i zadovoljstvo na prvom mjestu, zaključke u vezi sa poslovnom saradnjom sa kompanijom SAP West Balkans, smatramo preuranjenim“, saopšteno je iz Prointera.

 Pored pomenutih javnih institucija Prointer je najbolji izbor za uvođenje i održavanje SAP softvera bio i za Šume Republike Srpske i Elektroprenos BiH. Za sada nema informacija iz javnih institucija kako će biti nastavljen rad i održavanje ovog softvera.

 Firma Prointer se od njenog osnivanja dovodi u vezu sa sinom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, što je i sam Dodik priznao u Narodnoj skupštini 2019. godine.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube