Naslovna Republika Srpska ŠTA SE DEŠAVA Najiščekivaniji dokument prošlih izbora CIK BiH nije objavila!?

ŠTA SE DEŠAVA Najiščekivaniji dokument prošlih izbora CIK BiH nije objavila!?

0

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je rezultate izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske 27. oktobra, nakon što je usvojila Izvještaj Glavnog centra za brojanje. Ali, taj izvještaj nikada nije objavljen.

majući u vidu napetost koja je vladala tokom ponovnog kontrolnog brojanja glasova za predsjednika RS, Izvještaj Glavnog centra bio je najiščekivaniji dokument u BiH.

Možda čak i najvažniji, jer je nakon njegovog prihvatanja i utvrđivanja rezultata, Sud BiH odbacio žalbu opozicije. Da bi na kraju CIK potvrdila rezultate izbora za sve nivoe.

Jedino što smo mogli da saznamo iz tog izvještaja bili su dijelovi koje je direktor Glavnog centra i generalni sekretar CIK, Goran Mišković, pročitao na sjednici CIK. Te isječke objavila je Srpskainfo i svi relevantni mediji u BiH i oni otkrivaju brojne “tehničke” probleme, piše Srpskainfo.

Međutim, iz opozicionih partija u Republici Srpskoj kažu da to nije sve te, između ostalog, pitaju da li je tačno da se potvrđena razlika glasova između Milorada Dodika i Jelene Trivić ne poklapa sa razlikom koja je utvrđena tzv. ponovnim kontrolnim brojanjem.

Centralnu izbornu komisiju BiH prije dva dana zvanično smo, putem imejla, pitali zašto na njivom zvaničnom sajtu nije objavljen Izvještaj Glavnog centra za brojanje i tražili da nam ga proslijede. Do sada nismo dobili nikakav odgovor.

Buka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: