Naslovna Najnovije Šta se dešavalo iza kulisa sjednice Predsjedništva SDS: Šarovićev nasljednik biće izabran...

Šta se dešavalo iza kulisa sjednice Predsjedništva SDS: Šarovićev nasljednik biće izabran u januaru 2023.

0

Nasljednik Mirka Šarovića na čelu SDS trebalo bi da bude izabran najkasnije do kraja januara sljedeće godine, a to će najvjerovatnije biti neko od načelnika opština iz redova najveće opozicione stranke u Srpskoj koji ostvaruju dobre izborne rezultate.

Kako za Srpskainfo otkrivaju izvori iz vrha SDS, na prošlonedjeljnoj sjednici Predsjedništva stranke, kada su dosadašnji lider SDS i svi članovi tog tijela podnijeli ostavke zbog loših rezultata na nedavno održanim opštim izborima, nije bilo previše “zle krvi”, niti su, iako je možda bilo očekivano, “pljuštale” međusobne optužbe za izborni debakl stranke.

Izvori našeg portala otkrivaju da je jedini član Predsjedništva SDS, koji nije prisustvovao sjednici održanoj u četvrtak, bio bivši stranački šef Vukota Govedarica, koji je, kako navode, ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDS podnio nekoliko dana ranije.

– Sjednica Predsjedništva je neočekivano mirno prošla, a dogovoreno je da izbori za novo stranačko rukovodstvo idu po što ubrzanijoj proceduri. Redovni unutarstranački izbori svakako bi trebalo da počnu u decembru, a zbog ove situacije svima u interesu bilo bi da se novi predsjednik SDS izabere do kraja januara sljedeće godine. Dok to ne bude urađeno, Glavni odbor stranke, koji bi predstojeće subote trebalo da se održi u Banjaluci, odlučiće o tome da li će Šarović obavljati funkciju predsjednika u tehničkom mandatu do izbora novog predsjednika, ili će rukovođenje stranke biti povjereno nekom privremenom tijelu – kažu naši sagovornici.

Jedan od članova Predsjedništva SDS koji su u četvrtak kolektivno podnijeli ostavku, Đorđe Milićević, za Srpskainfo je potvrdio da će Glavni odbor 12. novembra najvjerovatnije donijeti odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: