Naslovna Izdvajamo ŠTA SU DOGOVORILI Dodik otkrio imena

ŠTA SU DOGOVORILI Dodik otkrio imena

0

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je nakon sastanka vladajuće koalicije da će konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biti održana u utorak i da je vladajuća koalicija postigla dogovor da novi predsjednik Parlamenta bude iz Ujedinjene Srpske.

Nenad Stevandić kandidat je kandidat za predsjenika NS RS, a Boran Bosančić za sekretara„, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da postoji načelni dogovor o mandatima u novoj vladi Republike Srpske. Tako je istakao da će za Dom naroda PS BiH od pet delegata četiri biti iz SNSD-a i to su Radovan Kovačević, Sredoje Nović, Nikola Špirić i Snježana Novaković Bursać.

Dodik je rekao i da će se razgovarati i sa ostalima odnosno SPS i DNS ali i sa Pokretom za državu. 

„Nismo imali nikakvih disonantnih tonova. Zadovoljan sam stepenom usaglašenosti“, rekao je Dodik.

Predsjednik SP-a Petar Đokić rekao je da je još jednom potvrđena zajednička opredijeljenost da djeluju kao koalicija, navodeći da ostaje spremnost za saradnju i sa drugim patijama koje djeluju u interesu Srpske.

Lider DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da broj osvojenih mandata govori o snazi vladajuće koalicije, ističući da će ova stranka nastaviti da prati koalicionu politiku.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić istakao je da je dvotrećinska većina nacionalno pitanje, izražavajući nadu da će u NSRS postojati ova većina.

Lider NPS-a Darko Banjac rekao je da su danas načelno dogovorene osnovne konture sastava nove Vlade Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: