Naslovna Najnovije Šta su slavili Dodik i Milanović? Iseljavanje Srba!

Šta su slavili Dodik i Milanović? Iseljavanje Srba!

0

Doktrina ozloglašenog ustaše Mile Budaka, koja glasi „jednu trećinu ubiti, drugu protjerati, a treću pokatoličiti“, čija je primjena započeta prije 80 godina, nastavljena devedesetih prošlog vijeka, svoje uporište očigledno ima i danas u demokratskoj, evropskoj Hrvatskoj, kojom sa nešto prekida, kao premijer ili predsjednik vlada prijatelj i saveznik Milorada Dodika, Zoran Milanović.

Prema popisu stanovništva u Hrvatskoj iz 1991. godine (Savezni zavod za statistiku i evidenciju FNRJ i SFRJ popis stanovništva 1991. godine), broj Srba koji je tamo živio je bio 581.663, odnosno 12,16% od ukupnog broja stanovništva. Tokom rata, posebno tokom zločinačke akcije „Oluja“ prognano je i pobijeno stotine hiljada Srba, pa tako, prema zvaničnom popisu rađenom 2021. godine, Srbi su u Hrvatskoj svedeni skoro na statističku grešku – napisala je Jelena Trivić, kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske.

Osvrćući se na rezultate popisa u Hrvatskoj, ona je navela da danas Srba u Hrvatskoj ima 3,20 % ili 123.892.

„Međutim, ono što posebno „bode oči“ jeste podatak da je između 2011., kada je vršen prethodni popis, i posljednjeg popisa iz 2021. godine, u Hrvatskoj je preko 62 hiljade Srba manje!  Doktrina ozloglašenog ustaše Mile Budaka, koja glasi „jednu trećinu ubiti, drugu protjerati, a treću pokatoličiti“, čija je primjena započeta prije 80 godina, nastavljena devedesetih prošlog vijeka, svoje uporište očigledno ima i danas u demokratskoj, evropskoj Hrvatskoj, kojom sa nešto prekida, kao premijer ili predsjednik vlada prijatelj i saveznik Milorada Dodika, Zoran Milanović“, konstatovala je Trivićeva i upitala:

„Kada su prije nekoliko dana, nakon što je Milanović odlikovao HVO jedinice koje su učestvovale u zločinačkoj akciji „Maestral“, zajedno slavili na Dodikovom imanju u srcu Republike Srpske, da li su tada dva prijatelja proslavila nastavak iskorjenjivanja Srba iz Hrvatske pod Milanovićevom vladavinom?

Da li slave to što će Hrvatska raseliti i čitav sjever Republike Srpske ako do kraja realizuju projekat izgradnje nuklearnog i radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori nadomak Novog Grada?“

Ona je dalje navela da je prema popisu stanovništva iz 2013. godine, u Republici Srpskoj je živjelo 1.001.299 Srba.

„Da li danas bilo ko može da tvrdi da nas ovdje zanoći više od 800 hiljada? U stampedu odlazaka režim je ispunio dio svoje agende: dio raseliti, dio osiromašiti, dio ucijeniti. I pored galopirajućeg nestanka Srba iz Hrvatske, najporaznija je činjenica da iz Republike Srpske naš narod još brže nestaje. To ćemo zaustaviti 2. oktobra, naše ljude za otadžbinu vezati poslovima, dobrim platama, dobrim penzijama, dobrim i dostojanstvenim životom. To je jedini pravi motiv za bavljenje politikom, to je moja misija od prvog dana političkog angažmana. DA ŽIVIMO!“, napisala je Trivićeva na fejsbuk profilu.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube