Naslovna Najnovije Stanivukovićeva podrška Begiću: I pored linča, Ivan ostaje moj prijatelj i saborac

Stanivukovićeva podrška Begiću: I pored linča, Ivan ostaje moj prijatelj i saborac

0
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković podržao je svog stranačkog kolegu Ivana Begića, nakon njegove objave o ostavci uzrokovanoj objavom privatnog snimka.

“Nadam se da su danas bar malo srećni oni koji su pompezno najavljivali video koji ima za cilj da politički našteti meni, a nije važno kome će pojedinačno uništiti život. Politika treba da poboljšava naše živote, a ne da ih uništava”, objavio je Stanivuković na svom Fejsbuk profilu.

Kako navodi, današnji potez, kao i mnogi prethodni, ove aktuelne vlasti svjedoče suprotno.

“Kroz politiku te povežu sa kriminalom u kome nisi učestvovao, povežu sa narko kartelima sa kojima nemaš veze i stave u videe u kojima nikada nisi bio. Međutim, tema ove objave nisam ja, nego moj prijatelj i saborac Ivan, koji će uprkos linču kome žele da ga izlože, uvijek to ostati. On je jedan od najpožrtvovanijih ljudi koje sam upoznao u politici i čovjek koji je dao veliki doprinos našoj borbi”, rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Za Begića kaže da je iskren prijatelj i dobar čovjek, kojeg je neko zbog njegove nemarnositi izložio linču, iako privatni život i lični izbor ne može da obezvrijedi nečiju želju da mijenja truo sistem u kome živimo. Isto tako moramo znati da kada se čovjek bavi javnim životom, mora biti svjestan odgovornosti koju taj posao nosi.

Stanivuković ističe i da je danas razgovarao sa Begićevim psihijatrom koji mu je rekao da je ovo zločin prema jednom čovjeku.

“Tužno je da je politika spala na to da se u nedostatku političkih argumenata koristi ovaj način i vjerujem da će u našem društvu ovo biti posljednji ovakav slučaj, pogotovo ako znamo da je jedna mlada djevojka zbog nasilja na internetu juče sebi oduzela život. Naučimo nešto iz ovog blata i budimo ljubazni jedni prema drugima, jer nikada ne znamo s čim se ko suočava i bori”, poručio je Stanivuković.

Podsjećamo, Ivan Begić odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka danas je, zbog privatnog snimka koji se dijelio društvenim mrežama, objavio da predaje odbornički mandat, napušta politiku i PDP.