Naslovna Republika Srpska Stari prevaranti na priču o saobraćajki ojadili i Banjalučanina i Mrkonjićanina

Stari prevaranti na priču o saobraćajki ojadili i Banjalučanina i Mrkonjićanina

0

BANJALUKA – Stari prevaranti iz Sjeverne Makedonije, Džezair Azir (66) i njegov sin Ramiz Azir (29) osumnjičeni su da su sa Pravoslavom Nikitovićem iz Srbije (72) prevarili Banjalučanina za 5.000 maraka i osobu iz Mrkonjić Grada za 8.000 maraka glumeći da su imali saobraćajnu nezgodu i da im hitno treba pomoć.

Podsjetimo da su osumnjičeni i da su  prevarili oštećenog iz Novog Grada za 1.900 evra, a policija je prilikom ispritivanja došla do saznanja je da je Džezair, i u aprilu 2019. godine i avgustu 2016. godine, na sličan način ojadio osobu iz Novog Grada za 3.620 KM i Prijedorčanina za 11.750 KM.

Naime, službenici Policijske uprave Banjaluka, juče su na osnovu raspisane potrage od 19.06.2019. godine, uhapsili A.Dž. i A.R. iz Skoplja i P.N. iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da su na području Banjaluke počinili dva krivična djela prevara.

Osumnjičeni su da su u martu i aprilu 2019. godine, dovodeći oštećene u zabludu da im pomognu u vezi saobraćajne nezgode koju su navodno imali, simulirajući da ne znaju jezik i da ne poznaju valutu koja se koristi u RS, od oštećenih tražili novac na uvid.

“ Nudili su im zauzvrat skupocjene predmete i pomoć oko zaposlenja u inostranstvu, oštetivši na taj način lice iz Banjaluke za iznos od 5.000KM i lice iz Mrkonjić Grada za iznos od 8.000KM“, navode iz policije.

Kako smo ranije pisali, ovi iskusni lopovi, lakovjerne ljude koji su im bili voljni pomoći, lukavo bi privukli pričom kako su u teškoj situaciji, a čim bi vidjeli novac, žrtvama bi ga praktično „magično“ uzeli tako da ni sam oštećeni ne zna kako su pare „isparile“.

Budući da se radi o veoma iskusim lopovima, tek kasnije bi shvatili da su prevareni za veće sume.

Nekima su davali „zlatni sat“ ili neke druge predmete za novac koji im navodno hitno treba a od nekih su tražili da vide kako izgleda novac koji se koristi,  koji bi od oštećenog koji im donese na uvidm,  na prevaru stavljali u neseser.

Kako navode iz policije zvršen je pretres audija koji su koristili osumnjičeni a pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

„Sve mjere i radnje u okviru ovog predmete preduzete su u saradnji sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci“, navode iz policije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube