Naslovna Najnovije Stevandić izbacio Listu za pravdu i red iz delegacije

Stevandić izbacio Listu za pravdu i red iz delegacije

0

Narodna skupštine Republike Srpske donijela je Odluku o sastavu delegacije Narodne skupštine Republike Srpske u Parlamentranom forumu Republika Srpska – Srbija.

U Sastav delegacije Narodne skupštine Republike Srpske u Parlamentarnom forumu stavljeni su Igor Žunić iz SNSD-a, Milan Trninić iz Ujedinjene Srpske, Darko Banjac iz Narodne partije Srpske, Anja Ljubojević i Srđan Mazalica iz SNSD-a, Maja Dragojević – Stojić iz SDS-a, Mirna Savić – Banjac iz PDP-a, Suzana Gašić iz Demos-a, Aleksandar Trninić iz Ujedinjene Srpske, Ognjen Kuljić iz Socijalističke partije i Mirsad Duratović iz Pokreta za državu.

Međutim na spisku nema nikoga iz Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, što je naišlo na oštru reakciju opozicije.

Đorđe Vučinić, poslanik Liste za pravdu i red kaže da je ovo neprihvatljivo.

„Ne trkam se da idem u bilo kakav forum ili delegaciju. Volio bih da se javno očitujete i da nam kažete. Evo ima neko i iz Hercegovine, ali i tu smo u debeloj manjini“, rekao je Vučinić.

„Zašto na primjer Zagorka Grahovac nije mogla biti u delegaciji? Evo ako ide koleginica Anja Ljubojević ide li ijedna od one 23 boce koje je uzela kao troškove reprezentacije. Još jednom tražim odgovor kome smetamo i kome smo nepoželjni i zašto moraju dvojica iz Ujedinjene Srpske“, kaže Vučinić.

Vukota Govedarica, poslanik SDS-a kaže da je neprimjeren način kako vlast želi da formira ovu delegaciju.

„Bez obzira što se sa Vukanovićem ili nekim iz opozicije ne slažem u nekim stavovima, smatrao sam da je ovo neprimjereno. Ako je zaista planirano da u ovoj delegaciji nema gospodina Vukanovića, onda ja ne želim da budem u toj delegaciji, ne znajući da ste prije par mjesecim nekoga iz delegacije ispred SDS-a imenovali gospođu Dragojević- Stojić“, rekao je Govedarica i upitao zašto Stevandić nije kontaktirao klubove  stranaka i upitao koga oni predlažu u delegaciju ispred svoje stranke.

Stevandić je poručio da ne namjerava da mijenja sporni spisak delegacije koji je predložen.
(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: