28.7 C
Banja Luka

Stevandić: Pritisak na Srpsku veći nego devedesetih

Gostujući u emisiji “Dobro Jutro, Srbijo” na Hepi televiziji, predsjednik Ujedinjenje Srpske, Nenad Stevandić, izjavio je da će lideri opozicije u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine biti pozvani kao svjedoci, a da će lideri stranka na vlasti u Srpskoj biti optuženi.

On je naglasio da to nije nikakva novost u djelovanju Tužilaštva, pošto se na isti način pokušalo diskreditovati političare prilikom održavanja referenduma o 9. januaru.

– Tužilaštvo i tad nije ništa moglo da uradi, pa neće ni sad, ali ono što se dešava je samo kontinuitet pokušaja stvaranja podjela među političarima u Republici Srpskoj, i njene stigmatizacije. Ratna propaganda, spremnost na sukobe i icidente dolazi isključivo iz Federacije, jer Republika Srpska predstavlja trenutno jedinu demokratsku vertikalu, što je trn u oku političarima koji za cilj imaju njeno ukidanje – izjavio je Stevandić.

Pozvao je ponovo lidere parlamentarnih stranaka da se sastanu s predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, te da tako dogovore jedinstven pristup, i otpor pritiscima, koji su, smatra Stevandić, veći nego devedesetih.

– Pritisak ne dolazi samo od međunarodne zajednice, nego i iz Federacije, u kojoj postoji jedinstven nastup svih političkih partija, bez obzira na političku orijentaciju – smatra Stevandić.

Bonus video:

https://www.youtube.com/watch?v=TH4aILEmdcY

Prema njegovim riječima, paralelno postoje pritisci i na Srbiju, jer se ona “izdigla” iz svoje uloge koja joj je namjenjenja, zahvaljujući predsjedniku Vučiću, te se i na njega pokušava baciti ljaga.

– To je scenario koji je i ranije viđen na ovim prostorima, kad se na sve srpske lidere pokušavala prebaciti sva odgovornost i samo njih se proglasiti za zločince – zaključuje Stevandić.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here