30.7 C
Banja Luka

Stidim se ovakvog predsjednika i ovakvih udruženja

– „Stidim se ovakovog predsjednika, stidim se ovakvih udruženja od opšteg interesa, koja bi trebalo da rade svoj posao, a ne da izmišljaju krize, kao produžena ruka izvršnog komiteta.  Svima je odavno postalo jasno da ste Vi, predsjedniče, više od dvije decenije produžena ruka stranog faktora, a pitanje je šta ste sada zajedno zakuvali…“

– Srpskom narodu je više nego ikada potrebno jedinstvo. Ipak, kredibilitet i integritet da poziva na „zbijanje redova“ nema čovjek koji više od dvije decenije ruši svaku mogućnost narodnog jedinstva, jer njemu i sličnima nesloga među ljudima najviše odgovara. Isto se odnosi i na satelite gore pomenutog, koji su nekada bili njegovi najveći protivnici, a danas ga štite, samo je pitanje od koga i čega, istakao je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović (SDS).

On dalje objašnjava da ne može „napad“ na jednog čovjeka biti napad na Republiku Srpsku, samo zato što se taj čovjek zove Milorad Dodik.

„Godinama slušamo istu priču i gledamo isti scenario, sa skoro istim statistima i glumcima“, navodi Božović.

On je rekao da smo se doveli stanje u društvu do takvog nivoa da se Dodikova, nazovimo kriza, predstavlja kao kriza svih nas.

„A naše krize, minimalne penzije, raseljavanje, siromaštvo, nikakvo socijalno osiguranje, neplaćeni doprinosi javnih ustanova, krediti… je li to Miloradov problem? Hoće li ove krize ikada biti udarne na portalu RTRS-a? Sramite se svakog napada na svakog pojedinca koji nije istomišljenik u vašim lažnim predstavama, bio taj pojedinac novinar, kao posljednjih dana; Novak Đoković, kojeg pljunuste da je „ciganija poprilična“ prije nekoliko mjeseci; ili opozicija, koju pljujete više od dvije decenije“, naglasio je načelnik Istočne Ilidže.

Božović je kazao da su Republiku Srpsku napali 1992. godine, pucnjem u srpske kuće, srpsku djecu, srpsku crkvu, srpskog vojnika, srpsku majku.

„2023. godine, ostarjeli i umorni predsjednik koji je „prespavao“ gore pomenuti rat bez imalo srama kreira skoro pa ratnu krizu, u čijem je centru, naravno, ON. Vlast u Republici Srpskoj je poligon za Dodikove igre, koje nas vode u propast“, poručio je Božović.

„Stidim se ovakovog predsjednika, stidim se ovakvih udruženja od opšteg interesa, koja bi trebalo da rade svoj posao, a ne da izmišljaju krize, kao produžena ruka izvršnog komiteta.  Svima je odavno postalo jasno da ste Vi, predsjedniče, više od dvije decenije produžena ruka stranog faktora, a pitanje je šta ste sada zajedno zakuvali. Saznaćemo i to uskoro“, zaključio je Božović.

(BN) Foto: Arhiva

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here