Naslovna Najnovije Stigle prve količine vakcina koje je donirala Srbija

Stigle prve količine vakcina koje je donirala Srbija

0
POTVRĐENO: Prve doze ruske vakcine sljedeće sedmice stižu u RS

U Zeničko-dobojski kanton stiglo je prvih 740 doza vakcine protiv virusa korona proizvođača „Astra Zeneka“, koje je Federaciji BiH /FBiH/ donirala Srbija.
Institut za zdravlje i bezbjednost hrane Zenica preuzeo je danas vakcine od Zavoda za javno zdravstvo FBiH, saopšteno je iz ovog instituta.

„Stiglo je 740 doza, koje će sutra ujutro biti distribuisane u domove zdravlja u svim gradovima i opštinama Zeničko-dobojskog kantona, te u Kantonalnu bolnicu Zenica i Opštu bolnicu Tešanj. One su namijenjene za vakcinisanje zdravstvenih radnika koji su u direktnom kontaktu sa kovid pozitivnim pacijentima“, rekao je direktor Instituta Senad Huseinagić.

On je naveo da je, prema evidencijama, interes da se vakciniše pokazalo nešto više od 2.100 zdravstvenih radnika u ovom kantonu, tako da će ova količina biti dovoljna za prvo vakcinisanje oko trećine zainteresovanih.

„Nadamo se da će ubrzo biti obezbijeđene i dodatne količine. Uz zdravstvene radnike, prioritet u vakcinisanju će biti osobe smještene u domove za brigu o starim licima, te hronični bolesnici“, dodao je Huseinagić.

Očekuje se da će vakcinisanje zdravstvenih radnika započeti sutra ili preksutra, a dinamiku određuju ustanove na terenu, navodi se u saopštenju.

 

SRNA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: