Naslovna Izdvajamo STRANAČKA PREVIRANJA „Neko će morati da ode iz PDP – ili Draško...

STRANAČKA PREVIRANJA „Neko će morati da ode iz PDP – ili Draško ili Jelena“

0

Iako je od žestokog verbalnog sukoba između Jelene Trivić i Draška Stanivukovića prošlo dva dana, iz PDP, odnosno iz vrha te političke partije još nema bilo kakvog nagovještaja kako će taj sukob završiti.

Nezvanično, sagovornici Srpskainfo iz vrha PDP tvrde nam da će stranačko rukovodstvo, bez obzira na predstojeće unutarstranačke izbore, morati hitno da reaguje i rješava javni sukob između dva istaknuta stranačka funkcionera koji, kako ističu, nanosi nemjerljivu štetu cijelom PDP i prijeti urušavanjem ugleda stranke.

– Ovakva situacija je neodrživa i ako se brzo ne riješi prijeti da dovede do žestokih podjela unutar samog PDP. Neko će morati da ide iz stranke – ili Draško ili Jelena – tvrde naši sagovornici.

Predsjednik PDP, Branislav Borenović, za Srpskainfo kaže da su stavovi, odluke i komentari o sukobu između Stanivukovića i Trivićeve isključivo u nadležnosti organa PDP.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

– Nastavljamo dalje na osnovu zaključaka koje smo jednoglasno donijeli na Predsjedništvu PDP. Idemo u redovne unutarstranačke izbore i nastavljamo borbu protiv režima, nepravde, izborne krađe i korupcije. Poslanici PDP na svim nivoima nastavljaju provoditi politike partije u skladu sa Statutom i složenim izazovima koji nas čekaju. Medijsko prepucavanje i bilo čije frustracije štete ugledu partije i pomažu vladajućem režimu protiv kojeg se borimo – ističe Borenović.

Politički analitičar Velizar Antić za Srpskainfo kaže da je nakon posljednjih javnih nastupa Draška Stanivukovića, a zatim i Jelene Trivić, jako teško očekivati da njih dvoje mogu zajedno da nastave političku karijeru u istoj partiji.

– Ovo su jako teške riječi i optužbe koje su iznijeli jedno o drugom i vjerujem da neko od njih dvoje neće ostati u PDP nakon svega izrečenog – smatra Antić.

Budući da PDP predstoje unutarstranački izbori, a aktuelnom predsjedniku stranke, Branislavu Borenoviću, po Statutu PDP ističe drugi i posljednji mandat na mjestu partijskog lidera, Antić tvrdi da je mjestu njegovog nasljednika na čelu PDP, trenutno, najbliži Stanivuković.

– Draško Stanivuković je, na određeni način, već objavio svoju kandidaturu na mjesto predsjednika PDP. Jelena Trivić to još nije uradila. Ostaje da se vidi da li će ona uopšte ići u ovu trku i borbu za mjesto predsjednika ove stranke. Iz onoga što do sada možemo da vidimo, izgleda da Draško Stanivuković ima veću podršku ljudi koji su trenutno u vrhu stranke i čini mi se da je bliži mjestu predsjednika ove partije. Međutim, ukoliko Jelena Trivić dobije podršku većeg broja opštinskih i gradskih odbora, moguće je očekivati neizvjesnu borbu za mjesto predsjednika partije. U ovom trenutku, mislim da je Draško Stanivuković bliži mjestu predsjednika PDP – ocjenjuje Antić.

ROGOVI U VREĆI

Govoreći za Srpskainfo o sukobu koji je buknuo između dojučerašnjih saboraca i partijskih kolega, Draška Stanivukovića i Jelene Trivić, politički analitičar Tanja Topić takođe tvrdi da je nemoguće da njih dvoje ostanu u istoj partiji.

– Definitivno se pokazuje da će sukob između Trivićeve i Stanivukovića dovesti do toga da će neko od njih dvoje preuzeti vođstvo u stranci, ali isto tako je vrlo jasno i to da nakon svega što je izrečeno Jelena Trivić i Draško Stanivuković ne mogu zajedno opstati u istoj političkoj opciji – smatra Topićeva.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube