Naslovna Najnovije Studentkinje koje su negirale genocid idu studirati u Beograd, kao stipendistkinje države...

Studentkinje koje su negirale genocid idu studirati u Beograd, kao stipendistkinje države Srbije

0

Valentina Vujičić i Slađana Todić, studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija Univerziteta u Sarajevu, koje su negirale genocid školovanje će nastaviti u Beogradu, rečeno je na konferenciji za novinare koja je održana u Istočnom Sarajevu.

Generalni direktor „Sarajevo-gas“ Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Bezbjednosno- informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na Akedemiji za nacionalnu bezbjednost u Beogradu, prenosi RTRS.

– Slađana i Valentina biće stipendiste države Srbije i biće im obezbijeđen smještaj u studentskom domu, dok će ostatak finansijskih troskova studija snositi preduzeće Sarajevo- gas – rekao je Elek.

Slađana i Valentina nisu željele da komentarišu dešavanja proteklih dana, ali su rekle da je „poslije svega jasno da nastavak školovanja u Sarajevu nije moguć“. Zahvalile su se na podršci „direktoru agencije BIA Aleksandru Vulinu, predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, građanima Bijeljine, Istočnog Sarajeva, ali i cijele Republike Srpske“.

Podsjećamo da je jedna od studentica na društvenim mrežama podigla tri prsta, a druga objavila fotografiju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na dan obilježavanja 28 godina od počinjenog genocida u Srebrenici. Jedna od njih napisala je i komentar “Nek’ smo vas pobili”. Nakon toga su uslijedile reakcije javnosti.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube