Naslovna Najnovije Sud utvrdio desetine miliona KM zaostavštvine Miće Mićića!

Sud utvrdio desetine miliona KM zaostavštvine Miće Mićića!

0

Kako saznaje „Slobodna Bosna“, iza pokojnika ostalo je cijelo carstvo, koje čine novac, nekretnine, automobili i oružje. Tekuće, štedne i devizne račune imao je otvorene kod nekoliko banaka.

Ostavinski postupak poslije nedavne smrti gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića pokazao je da je on zasigurno bio jedan od najbogatijih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Basnoslovno bogatstvo stekao je tokom dvostrukog ministarskog mandata i petnaest godina upravljanja Bijeljinom. Svakako je njegovom enormnom bogaćenju pridonio i veliki politički uticaj koji je imao kao visoki funkcioner SDS-a.

Kako saznaje „Slobodna Bosna“, iza pokojnika ostalo je cijelo carstvo, koje čine novac, nekretnine, automobili i oružje. Tekuće, štedne i devizne račune imao je otvorene kod nekoliko banaka.

Tako je kod NLB banke imao dva računa u stranoj valuti, kod Pavlović International banke a.d. Bijeljina imao je otvoreno čak šest tekućih računa, kod NLB Razvojne banke Banja Luka dva tekuća računa… Svoju imovinu čuvao je i u nekoliko sefova, među kojima su dva sefa kod Naše banke i jedan sef u Komercijalnoj banci Beograd.

Na spisku onoga što je ostavio svojoj porodici je veliki broj nekretnina, stanova od Bijeljine, Beograda, do Novog Sada, vikendica, zemljišta, garaža…

U Bijeljini je nasljednicima ostavio na desetine stanova, poslovnih prostora, zatim imanja s nekretninama u Čađavici Donjoj, Velinom Selu, Crnjelevu Gornjem. Zatim stanove na atratktivnim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu.

Pravni nasljednici Mićićevog ogromnog bogatstva, koje se mjeri milionima maraka, su: supruga Radmila, sin Pantelija i kćerke Mila i Maja.

Ostavinski postupak je, saznaje „SB“, proveden prošle sedmice u Osnovnom sudu u Bijeljini. Sutkinja je upoznala porodicu s ostavštinom Mićića i donijela rješenje o naslijeđu.

(Agencije)