Naslovna Najnovije Suđenje u slučaju Hršum: „Prije kobne nesreće pretekao kolonu vozila preko pune...

Suđenje u slučaju Hršum: „Prije kobne nesreće pretekao kolonu vozila preko pune linije“

0

Sarajlija Amir Kujović (37), koji je optužen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli supružnici Hršum, Danijela (42) i Dario (50), neposredno prije mjesta tragedije pretekao je kolonu vozila, i to preko pune linije.

Potvrdili su to juče svjedoci Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu u sudnici tamošnjeg Okružnog suda, gdje je nastavljeno suđenje optuženom da je izazvao tragediju 11. avgusta prošle godine na putu Pale – Ljubogošta, kada je mercedesom GLC 350 direktno udario u audi A3, u kojem su bili supružnici Hršum.

Svjedočili su, naime, Dragan Stanišić, Željko Kapuran i Vuk Vukadin, koji su zaposleni na poslovima bezbjednosti u institucijama BiH, a u Sarajevu su tog dana radili noćnu smjenu, te su iz Pala išli na posao istim vozilom, ne sluteći da će svjedočiti nemilim scenama.

Kako su potvrdili, na nekoliko stotina metara prije mjesta nesreće, njihovo i još nekoliko vozila pretekao je terenac koji po opisu odgovara onom koji je, po optužnici, vozio Kujović.

Svjedoci su pritom potvrdili da su uslovi za vožnju bili jako nepovoljni, da je padala kiša te da, kako je rekao jedan od svjedoka, preticanje „normalan čovjek nikada ne bi uradio“.

Kada su stigli blizu tunela, kako su potvrdili, vidjeli su taj džip koji ih je pretekao, i to na lijevoj strani, dok je u kanalu bio smrskan audi. U sudnici su prepoznali Kujovića, za kojeg su rekli da su ga vidjeli na mjestu nesreće.

Njihovim jučerašnjim svjedočenjem demantovani su iskazi Amine Rondić i Džejle Čeković, koje su bile saputnice Kujovića, a koje su na prethodnom ročištu tvrdile da se ničega ne sjećaju, odnosno da imaju amneziju.

One su, osim toga, tvrdile da je Kujović normalno vozio, dok su jučerašnji svjedoci ocijenili da vožnju uopšte nije prilagodio uslovima na putu.

Osim toga, jedan od svjedoka potvrdio je da je nakon nesreće razgovarao s povrijeđenom Kujovićevom saputnicom, koja je, prema njegovim riječima, poslije udesa bila potpuno svjesna, normalno je razgovarala s njim, odnosno nije imala amneziju, kako je to ranije tvrdila.

Podsjetimo, kako su „Nezavisne novine“ ranije objavile, Kujovića terete da je nesreću izazvao 11. avgusta 2020. godine, u 18.24, pod uticajem alkohola od 0,41 g/kg i bez važeće vozačke dozvole.

U optužnici se navodi da brzinu nije prilagodio karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, atmosferskim prilikama i saobraćajnim znakovima, tako da je tamo gdje je ograničenje 60 km/h, vozio 75 km/h, iako je bezbjedna brzina bila do 49 km/h.

Prešao je, terete ga, u lijevu saobraćajnu traku te udario u audi A3, u kojem su bili supružnici Hršum. Na taj način poginuli su roditelji dva maloljetna sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: