Naslovna Politika Šukalo: Najveća izdaja nacionalnih interesa je sabotiranje investicija

Šukalo: Najveća izdaja nacionalnih interesa je sabotiranje investicija

0

U situaciji kada zbog nemogućnosti zaposlenja stanovništvo masovno odlazi iz Republike Srpske najveća izdaja nacionalnih interesa je sabotiranje investicija i otvaranja novih radnih mjesta, poručio je Boris Šukalo, član Glavnog odbora SDS.

On je kaže da se gorko varaju svi oni koji misle da će sabotirajući projekte u Banjaluci dobiti političke poene.

„U Banjaluci, ali nažalost i u Republici Srpskoj u poslednjih desetak godina nije otvoren nijedan ozbiljniji proizvodni pogon. SNSD koji je vladajuća stranka u RS i BiH, ne samo da ne pokušava dovesti investitore u Srpsku, nego čine sve da do toga ne dođe“, rekao je Šukalo.

Najbolji dokaz za to je, navodi Šukalo, nedavna odluka skupštinske većine grada Banjaluke, predvođene SNSD-om, da odbije da se na dnevni red sjednice uvrsti ulaganje italijanskih investitora u poslovnu zonu Ramići, koje bi dovelo do otvaranja 300 novih radnih mjesta.

Na sceni je, ističe Šukalo, jedna suluda politika usmjerena protiv vlastitog naroda.

„Narod nije lud da ne vidi da se djelovanje skupštinske većine u Banjaluci, koju predvodi SNSD, nije pomaklo dalje od sprovođenja prijetnji koje je Banjalučanima u izbornoj noći uputio Milorad Dodik, predsjednik SNSD“, kaže Šukalo.

Još jedan dokaz za to su, napominje on, pokušaji da se od strane SNSD sabotira izgradnja parka u Banjaluci.

„ Ako su protiv izgradnje proizvodnih postrojenja i parkova pitamo ih šta oni zapravo hoće? Pitamo SNSD da li oni žele da Banjaluke bude grad kockarnica, kladionica i poroka, ili grad poznat po sportu i privredi kao što je to bilo prije nego što su oni došli na vlast“, upitao je Šukalo.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube