Naslovna Politika Šukalo: Nije vrijeme da vlast trenira strogoću

Šukalo: Nije vrijeme da vlast trenira strogoću

Masovna isključenja električne energije potrošačima u Banjaluci u proteklim danima koja se provode  bez bilo kakve najave su nedopustiva, izjavio je Boris Šukalo, funkcioner Srpske demokratske stranke.

On navodi da je nerazumno da se u uslovima trenutne ekonomske krize domaćinstvima struja isključuje zbog samo jednog neizmirenog računa i da se ovako rigorozne mjere prema potrošačima nikada nisu primjenjivale.

Šukalo kaže da sada nije vrijeme da vlast trenirana strogoću na građanima i preduzetnicima.

On smatra da je Elektroprivreda trebala pokazati razumijevanje i za ugostitelje, pogotovo kada se zna da im je u proteklom mjesecu zbog epidemioloških mjera bio onemogućen rad.

„I pored ovako teške ekonomske situacije Direkcija za javno snabdijevanje Elektroprivrede RS, koja je od  1. aprila preuzela nadležnost za snabdijevanje građana električnom energijom, se odlučila na najrigoroznije mjere. Od njih tražimo da javno kažu koliko su domaćinstava i preduzetnika u Banjaluci isključili sa mreže u poslednjih pet dana“, rekao je Šukalo.

On je poručio da bi u ovako teškim vremenima domaće vlasti, po uzoru na Srbiju, trebale pomagati svojim građanima.

„Međutim kod nas je suprotno jer vidimo da je sav teret krize pao na leđa stanovništva i preduzetnika, a da vlast i ne pomišlja da odustane od rastrošnosti“, kazao je Šukalo.

(BN)