Naslovna Izdvajamo Šukalo: Ozvaničen je kraj otimačine gradske imovine

Šukalo: Ozvaničen je kraj otimačine gradske imovine

0

Rušenje nelegalno sagrađenog objekta „Kajak terase“ je izuzetno važan događaj za Banjaluku jer je označio kraj dvodecenijske otimačine gradske imovine koja je provođena pod dirigentskom palicom SNSD i njihovih tajkuna, izjavio je Boris Šukalo, funkcioner SDS.

On kaže da su sa „Kajak terasom“ srušene i iluzije  pojedinaca da pravna država nikada neće zaživjeti.

„Otuda toliki žal i ogorčenje koji istaknuti članovi banjalučkog SNSD sad iskazuju. Nije to zbog  jednog nelegalno sagrađenog objekta, nego zbog onoga što je on predstavljao kao sinonim moći i trijumfa privatnog interesa nad pravnom državom“, istakao je Šukalo.

On kaže da je vrijeme kada su gradske vlasti Banjaluke nijemo posmatrale ili čak bile saučesnici čerupanja gradske imovine završeno.

„Da su se u protekle dvije decenije SNSD-ovi funkcioneri borili za očuvanje imovine Banjaluke s istom energijom koju su uložili u očuvanje nelegalno izgrađene „Kajak terase“ , tajkuni ne bi od Banjaluke uspjeli oteti imovinu vrijednu preko sto miliona maraka“, naveo je Šukalo.

On je izrazio očekivanje da će doći vrijeme kada će pravna država zaživjeti u punom kapacitetu, istakavši da se to ne može očekivati sve dok je sadašnja garnitura političara na vlasti.

„Banjaluka je pokazala da interes pojedinca, ma ko to bio, ne može biti važniji od institucija i da samo novi ljudi mogu prekinuti nakaradne prakse. To je preduslov za stvaranja boljeg i pravednijeg društva jer je potpuno jasno da oni koji su ogrezli u korupciji i kriminalu Republici Srpskoj i njenim građanima ne mogu donijeti ništa dobro“,  poručio je Šukalo.

(BN)