Naslovna Izdvajamo Sukob Nenada Stevandića i Petra Rankića, obaviještena i policija

Sukob Nenada Stevandića i Petra Rankića, obaviještena i policija

0

Banjalučka policija obaviještena je danas da je u zgradi Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci došlo do sukoba između predsjednika NSRS Nenada Stevandića (Ujedinjena Srpska) i potpredsjednika Petka Rankića (Socijalistička partija).

Kako se nezvanično saznaje, sukob je prijavio Rankić, ali još nije poznat povod kao ni druge okolnosti ovog slučaja. Obojica bi najvjerovatnije sutra trebalo da daju izjave, kada se očekuje da se zvanično oglasi i policija.

Prema izvorima iz istrage, Rankić je danas poslije podne prijavio da je imao sukob u NSRS-u sa Stevandićem i da su mu upućene prijetnje.

– Policijska uprava Banja Luka je obavijestila dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio preduzimanje mjera i radnji, te će se od obojice uzeti izjave – nezvanično je potvrdio izvor iz istrage.

Kako Gerila saznaje, Rankić je izjavu dao u PS1, a kao svjedoke je naveo ostale potpredsjednike NSRS, a već je u svojstvu svjedoka saslušana i Anja Ljubojević, potpredsjednik NSRS.

Tužilac Siniša Vranješ nije se još uvijek izjasnio o kvalifikaciji djela.

Portal Mondo objavio je da je Nenad Stevandić kratko istakao da “nije bilo sukoba ni rasprave”.

“Ne postoji rasprava. Ko hoće da komunicira po poslovniku može prisustvovati sastancima u mom kabinetu, ko ne želi, ispratim ga iz kabineta. Ja vodim skupštinu i moraju se poštovati pravila i uvijek se poštovati poslovnik. Ne dozvoljavam nikom da se ponaša kao kauboj”, rekao je Stevandić.

Izvor: Gerila/ Mondo

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube