22.7 C
Banja Luka

Sukobi klanova unutar SNSD se slomili na načelniku Gacka

Već duže vrijeme traje unutarstranački sukob u SNSD između generalnog direktora EP RS Luke Petrovića i bivšeg narodnog poslanika RS iz Gacka Srđana Milovića. Kola su se privremeno slomila na načelniku Gacka Ognjenu Milinkoviću, ali bi žrtvenih jaraca moglo da bude još.

Nakon što je Milorad Dodik potpisao odluku o novom Opštinskom odboru u Gacku na čije je sada čelu Srđan Milović, nakon što je istu odluku pripremio Igor Dodik koji po svemu preuzima vođenje SNSD, bilo je očigledno da je Milovićeva struja pobjedila struju Luke Petrovića, a da je kolateral Lukin čovjek Ognjen Milinković. Time se samo prividno stišala unutarstranačka bitka za uticaj, a prema saznanjima našeg portala bura tek slijedi.

Da Dodik junior stoji iza cijele ove ujdurme potvrđuje i najava njegove posjete OO SNSD Gacko već u nedelju, a o kojoj je Milović upoznao odbor.

Milovićev obračun sa Lukom preko beogradskih lobista i Igora Dodika

Sukob na relaciji Milović-Petrović kulminirao je otvorenim pismom Srđana Milovića u februaru 2022. u kojem je Luku Petrovića optužio za uzurpaciju vlasti i veleizadaju, jer je, kako on navodi, svojim pogrešnim poslovnim odlukama doveo u pitanje nacionalnu bezbjednost.

“Imate novac, imate svoje portale, medije, novine, preko kojih plasirate laži, kreirate mišljenje kakvo bi po vama trebalo da imaju oni koji se ne razumiju u ovaj posao. U tu svrhu angažovali ste razne prevarante i vaše plaćenike, od Vukana pa na dalje, sve do raznih pojedinaca i tzv. nevladinih organizacija, debelo plaćenih stranim fondovima, koji se strašno sekiraju za Gacko.

Svi ste vi na istom zadatku, ali to sigurno nije dobrobit ljudi i sigurnost Republike Srpske, naprotiv sve su to lobisti tuđih interesa u ime lične koristi. Teško se sa vama boriti, nismo ravnopravni. Bez ozira što ste preko svojih saradnika i satelita mene obilježili kao kriminalca, bez obzira što po institucijama pričate kako sam pokrao milione, ipak ne mogu sa vama. Vi posjedujete desetine miliona, jači ste. Imate i privilegije, pa čak i onu da ste blizu svih kabineta koje bezskurpulozno lažete”, naveo je tada Milović u pismu.

Naravno da nisu bili u pitanju nikakvi patriotski motivi nego očigledna borba za uticaj, moć i pare. Problematične veze Igora Dodika u Srbiji su iste one koje su povezane sa Srđanom Milovićem i koje stoje iza cijele ove ujdurme. Pod pritiskom te osovine je sada pao i Luka Petrović, koji je do sada preko brata Rada uspijevao da amortizuje slične udare.

Vasković: Dodikov kum Vukelić stoji iza svih operacija

Iza svih kadrovskih operacija koje se dešavaju u zadnje vrijeme u RS stoji Dodikov kum Veljko Vukelić koji je sa kriminalnim strukturama bivših JUL-ovaca, kako je to prošle godine pisao novinar Slobodan Vasković, “stvorio” cijelu vojsku pljačkaša koju je postavio na čelo brojnih institucija i javnih preduzeća u RS.

Među njima su Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS, Dražen Vrhovac, direktor IRB RS, Srđan Milović, jedan od direktora u TE “Gacko”, Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti, narkodileri Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš, još iz vremena kada su bili na čelu studentskih organizacija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, Nedeljko Ćorić, direktor “Autoputeva RS“, napisao je tada Vasković.

Sada je cijeli posao kadriranja u koordinaciji sa kumom Vukelićem preuzeo Igor Dodik, a krajnji cilj je jasan: smijeniti Luku Petrovića i ovladati Elektroprivredom RS, jer je tu još jedino ostalo nešto para.

Milović smjenjuje i Skoka!?

Prema informacijama našeg portala iz krugova njemu bliskih ljudi, Srđan Milović se sprema da počisti i Maksima Skoka, aktuelnog direktora RiTE Gacko i da preuzme njegovu poziciji, dok bi za načelnika Gacka kandidovao svog čovjeka, umjesto “nepodobnog” Milinkovića.

Da li će taj posao ostaviti za fazu nakon lokalnih izbora, jer se boji uticaja glasova Maksima Skoka i SPS-a, više je stvar taktike.

U svakom slučaju, Milović je od linije Dodik-Dodik dobio zeleno svjetlo i za sada su mu se karte posložile. Šta će biti na kraju partije ostaje da vidimo, ali je već sada jasno da su neki igrači ili ispali ili će ispasti u drugom krugu.

Jedina konstanta je borba za moć i kriminal, upakovan patriotskim motivima.

ISTOK

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here