Naslovna Politika „ŠUT’, ĆELAVI“ Žestoka rasprava Stanića i Mazalice, reagovao predsjedavajući parlamenta (FOTO)

„ŠUT’, ĆELAVI“ Žestoka rasprava Stanića i Mazalice, reagovao predsjedavajući parlamenta (FOTO)

0

Šef Kluba poslanika SDS, Miladin Stanić, rekao je da je posebna sjednica parlamenta Srpske još jedna predstava SNSD.

On je pitao vlast; „Da li je moguće da mislite nekoga ubijediti da je današnja tema važnija od tema koje su se odnosile na prenos nadležnosti na BiH u vrijeme kada ste vi u tome učestvovali, kada je član Predsjedništva BiH bio Nebojša Radmanović i zašto tada niste posegli za mehanizmom zaštito vitalnog interesa RS“?

– Na vaše priče kako SDS bježi sa sjednica, pa vas je sada samo petoro u sali od 28. Mi bježimo, a vi ne bježite! Zar je današnja tema važnija od toga što ste povukli zaključke o vraćanju nadležnosti sa nivoa BiH. Danas nemate nijednu prepreku da uvedete agenciju za lijekove RS. Zašto to ne uradite? – pitao je Stanić.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je potom ponudio dogovor vlasti: Da kažu kada će provesti zaključke o vraćanju nadležnosti na RS sa nivo BiH, a zauzvrat će iz opozicije „kao slijepci“ glasati za sve što ubuduće bude na dnevnom redu posebnih sjednica. Podsjećamo, pomenuti zaključci su zvanično prolongirani za još šest mjeseci.

– Organizujte školu za visoku korupciju i kriminal, da predavači budu direktori javnih preduzeća i ministri. Tu vam niko ne može odbiti pera – karikirao je Stanić.

Govoreći o trgovinskom sporazumu sa Velikom Britanijom, koji je i tema sjednice, Stanić je rekao da je trgovinska razmjena sa Londonom toliko mala da ne može da nas ugrozi.

– Mi nismo produžena ruka Engleza, nego našeg naroda. A vi ste ga opljačkali i protjerali sa ovih prostora. Dalje, ovaj sporazum, ako ga ne prihvatimo, za jedan stepen smanjuje mogućnost da budemo u sistemu donacija i investicija od strane jedne od najmoćnijih zemalja svijeta. Ništa ozbiljno ne predlažete, samo debelo lažete javnost. Samo provedite zaključke koje ste imali u prethodne tri, četiri godine, i mi ćemo bezuslovno podržati sve ono što donesete u formi zaštite vitalnog nacionalnog interesa – zaključio je Stanić.

Polemika je nastala kada mu je žestoko odgovotio poslanik SNSD, Srđan Mazalica.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Drago mi je da o kriminalu priča Stanić koji je sve što ima stekao kriminalom. Vi ovo ne smijete da podržite jer ne želite da se zamjerite ambasadi Velike Britanije – poručio je Mazalica.

Stanić je potom replicirao Mazalici, uz uvrede: „Nemoj dobacivati! Šut’, ćelavi!“.

– Ko je maznuo milione maraka iz firme u kojoj radite? Otkud minus u Elektroprenosu BiH i otkud 70 godina za godinu dana više? Vi meni pričate, a 16 godina ste na vlasti. Sve ijedan zapisnik uredan, počev od porijekla imovine. Ako nešto znate, dajte nešto uradite, nemojte samo pljačkati. Vi ste jedno veliko ništa – rekao je Stanić, nakon čega mu je potpredsjednik NSRS, Milan Petković, koji trenutno vidi sjednicu, izrekao opomenu.