Naslovna Izdvajamo Sutra i bez nastave: Na snazi VANREDNE MJERE odbrane od poplava u...

Sutra i bez nastave: Na snazi VANREDNE MJERE odbrane od poplava u Novom Gradu (FOTO)

0

U Novom Gradu proglašena je vanredna mjera odbrane od poplava i sutra neće biti nastave u školama.

Odluku je donio Opštinski Štab za vanredne situacije u Novom Gradu. Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da nadležne službe dežuraju od juče te da se po zahtjevu građana na kritična mjesta upućuju pijesak i vreće.

On je naveo da su dežurne službe do sada primile 32 poziva građana.

– Svi lokalni vodotoci su izašli iz korita i evidentno je da je pričinjena znatna šteta na infrastrukturi, kao i na objektima gdje je ušla voda – rekao je on.

Drljača kaže da će Vladi Republike Srpske biti upućen zahtjev za pomoć u sanaciji štete te da će biti formirana komisija koja će na terenu popisati štetu. On je rekao da je vodostaj rijeke Une 515 centimetara te da od jutros vodostaj Sane stagnira i iznosi 546 centimetara.

U protekla 24 časa palo je 98 litara kiše po metru kvadratnom, a bujice su zaplavile puteve i objekte u više gradskih i seoskih naselja. I dalje je, zbog odrona, u prekidu je saobraćaj na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor, na izlazu iz Novog Grada, a saobraćaj za putnička vozila preusmjeren je alternativni put.

Osim toga, zbog vode na kolovozu u prekidu je i saobraćaj na regionalnom putu u Suhači te put za naselje Šuća, kao i put za Radomirovac u Blagaju.

Sinoć je preventivno isključena trafo-stanica u vikend naselju u Rudicama.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube