29.7 C
Banja Luka

Sve škole na teritoriji ove opštine u Srbiji zabranjuju mobilne telefone

Za učenike u svim pribojskim školama, uskoro bi trebalo da počnu važiti nova pravila jer su se sve škole na teritoriji pribojske opštine usaglasile oko donošenja pravilnika o upotrebi mobilnih telefona i drugih elektronskih uredjaja za učenike u školi, a na osnovu smernice koje je izdao Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Zabranjeno je korišćenje mobilnih telefona u školi, on se mora odložiti u torbu ili na predvidjeno mesto prilikom dolaska. Pod digitalnim uređajima ne podrazumevaju se samo mobilni telefon već i pametni satovi, tableti, laptopovi i slušalice. U nekim školama doneto je da se oni mogu koristiti na velikom odmoru, medjutim kod nas u školi nije dozvoljeno ni tada, pa ni na vannastavne aktivnosti kao što su na primer izleti – rekao je Nikola Tošić, direktor OŠ „Nikola Tesla“ u Banji.

Učenici i roditelji biće u potpunosti upoznati sa ovim pravilnikom, roditeljima se daje obrazac izjave koji će popunjavati da su upoznati sa tim pravilnikom, kao i sa odgovornošću i da su saglasni sa primenom tog pravilnika. To će biti učinjeno na nivou cele opštine, a sankcije za kršenje pravila će biti lakše i teže.

(Telegraf.rs/RINA)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here