28.7 C
Banja Luka

Svečano otvorena gondola „Poljice“ na Jahorini

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas su na Jahorini svečano otvorili novoizgrađenu kabinsku gondolu „Poljice“, dva šestosjeda, dva ski-lifta i sedam kilometara novih vještačkih osniježenih staza.

Gondola na Poljicama kapaciteta je 3.600 skijaša, a dva šestosjeda mogu da prime 9.400 skijaša.

Veliki infrastrukturni projekti, ski-liftovi sidro i tanjir, osposobljavanje staze za spust poslije 30 godina, sedam novih kilometara za osnježavanje, kao i rasvjeta staze „Novak Đoković“, urađeni su uz podršku Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rečeno je na svečanom otvaranju.

Višković je rekao da „bez ulaganja nema benefita i rezulatat što smo i danas pokazali na Jahorini kao i više puta do sada“.

„Vodili smo računa da investiramo u najmoderniju ski i turističku infrastrukturu i to ćemo raditi i ubuduće, a uskoro na Igrištima i na Manjači“, rekao je Višković.

Svečanoj ceremoniji prisustvuje i ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić, direktor Olimpijskog centra (OC) „Jahorina“ Dejan LJevnaić i predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek, srpski režiser Emir Kusturica, i mnogi zvaničici iz javnog i političkog života.

(Srna)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here