34.7 C
Banja Luka

Svojim izjavama Željka pokazuje političku nemoć

Željka Cvijanović nije dorasla nijednoj ozbiljnoj funkciji u državi. Komično je da ona, kao nekakav “argument” u svojoj dijaboličnoj karakterizaciji SDS-a i mene lično, koristi navode o nekakvom mom predizbornom materijalu koji je izostavljao gospodina Šarovića, kaže Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

Radović navodi da Cvijanovićeva, kao i njen partijski šef, pokazuje nemoć i totalno srozavanje svoje političke pojave.

Pita da li je normalno da bilo koji ozbiljan političar napada Centralnu izbornu komisiju samo zato što će ista uraditi brojanje glasova?

„Možete li zamisliti visokog funkcionera u NJemačkoj, Austriji ili Italiji da napada izbornu komisiju ili njene članove zato što rade svoj posao? Zato što će otvoriti vreće pod javnim nadzorom i prebrojiti glasove, jer se zapisnici ne slažu sa biračkim materijalom i zato što je birački materijal nelegalno uništavan“, kaže Radović.

On podsjeća da je predsjednik CIK-a juče objelodanio da u Doboju ne postoje vreće i pečati od neiskorištenih listića sa čak 61 od 106 biračkih mjesta, što je teški “non-sens” izbornog procesa!

„Da li je ona uopšte svjesna šta ta izjava znači? Da li je svjesna koje su konsekvence takvih stvari? Može li sagledati ozbiljnost ove situacije ili je potpuno zaslijepljena strahom od onoga što dolazi nakon razotkrivanja njihovog podmuklog inžinjeringa protiv srpskog naroda“, upitao je Radović.

Navodi da su perfidni i neprimjereni pokušaji Željke Cvijanović da unese razdor u Srpsku demokratsku stranku, najblaže rečeno, patetični.

„Gospodin Mirko Šarović i ja imamo odlične odnose, tokom kampanje sam itekako isticao važnost njegove uloge kao predsjednika SDS-a i kao političara koji ima najviše iskustva od svih nas. On, ne samo kao moj kolega, nego i kao prijatelj, itekako je svjestan koliko ga cijenim i poštujem“, istakao je Radović i dodao:

„Pošto znam šta vam je namjera, pročitajte ove riječi pažljivo – ovo nije 2018. godina, niko iz SDS-a neće izaći i izjaviti da ne treba brojati glasove. Srpska demokratska stranka je odlučna da vas razotkrije do kraja i da pokažemo javnosti obim svih izbornih malverzacija u noći između 2. i 3. oktobra.“

Radović napominje da obaveza CIK-a jeste da utvrdi i prebroji svaki glas, ukoliko je potrebno i za sve nivoe, zbog vraćanja povjerenja u izborni proces čiji je legitimitet ozbiljno narušen upravo djelovanjem članova biračkih odbora.

„Istražni organi će da utvrde kojoj stranci pripadaju svi oni koji su učestvovali u bilo kakvim izbornim manipulacijama. Svako od tih ljudi mora da krivično odgovara za svoje postupke, bez obzira kojoj političkoj organizaciji pripada i koju funkciju obavlja“, izričit je Radović.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here