Naslovna Najnovije „Tata, ne mogu ovo da izdržim“ Oglasio se otac učenika koji je...

„Tata, ne mogu ovo da izdržim“ Oglasio se otac učenika koji je pokušao da se ubije

0

Sinoć smo sjedili i gledali televizor kada se na nekom kanalu ponovo pokrenula priča iz škole. Suze su krenule da mu se slivaju niz lice, a u sljedećem trenutku mu je stigla neka prijeteća poruka, odnosno slika, da će ga tužilac i još neki čovjek goniti dokle god ga ne osude.

Bukvalno je promijenio boju na licu, bacio telefon i potrčao niz stepenice kaže Vladan Živković, otac mladića (17) koji je juče, nadomak Trstenika, pokušao da počini samoubistvo.

Maloletni N. Ž., koji je izmakao stolicu profesorki 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku i koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije donio prijedlog o isključenju iz škole, pokušao je da počini samoubistvo noćas, kako je rekao njegov otac, a upravo je i on obavijestio policiju o tome.

– Potrčao sam za njim, ali ga nisam stigao. Došao je do kapije u dvorištu, okrenuo se ka meni i rekao: “Tata, ja ovaj pritisak ne mogu da izdržim. Više se nećemo vidjeti”, i otrčao ka njivama, u mrak – kaže otac.

Izuzetno potresen, sagovornik navodi i da je sina jurio, ali da je on nestao u mraku.

– Vratio sam se kući, razmišljao koga da zovem, šta da radim, kada sam čuo dječiju dreku i vrisak iz njiva. Potrčao sam tamo i video sina. Oduzeo sam se, nisam znao šta da radim. Odmah sam pozvao policiju i Hitnu pomoć, koji su čini mi se u sekund stigli. Policajac ga je spasao. Mislio sam da je mrtav, nisam znao šta se dogodilo – plačući navodi otac.

Kako dodaje sagovornik, trenutno ide ka bolnici kako bi saznao u kom mu je stanju sin.

– Idem da vidim da li je živ i u kom je stanju jer iz bolnice nisu željeli da podijele sa mnom nikakvu informaciju kao roditelju, vjerujte mi da je to strašno. Moj sin je od ranije bolestan, danima je trpio prijeteće poruke i pritisak, i to ga je navelo da uradi ovo što je uradio – navodi Vladan.

Kako dodaje sagovornik, samohrani je roditelj osmoro dece od kako im je majka Svetlana poginula 2008. godine.

– Prije nepunih mjesec dana smo obilježavali godišnjicu smrti supruge. To je nesreća u kojoj je na auto-putu kod Smedereva teretni kamion grčkih registracija udario otpozadi u naše vozilo. Tada mi je teže povrijeđena kćerka, a lakše dvojica sinova. Nakon prevrtanja, pokojna žena mi je zadobila teške povrede glave i odveli su je u bolnicu, bila je u osmom mjesecu trudnoće. Porodili su je, a poslije toga je prevezli u Urgentni centar u Beogradu gde je preminula – navodi Živković.

Sagovornik dodaje i da je njegova kćerka nedavno pronašla razne uznemirujuće poruke kod brata u telefonu.

– Ne daj Bože šta mu je sestra sve pronašla u telefonu, koje uvrede i prijetnje. Imao je traume od kada je vidio majku u sanduku, pio je i lijekove. Sahraniće me, bolje da sam poginuo nego da ovakav život živim – zaključuje uznemireno sagovornik.

Slučaj uznemirio javnost
Podsjetimo, slučaj nasilja nad profesorkom u Trsteniku, od strane učenika među kojima je bio i N. Ž., uznemirio je javnost u Srbiji. Učenici su profesorku maltretirali, da bi joj u jednom trenutku izmakli stolicu, nakon čega je ona pala na pod.

Snimak nasilja objavljen je na društvenim mrežama nekoliko dana poslije događaja, a javnosti, među kojima su i brojni prosvetni radnici, zatražili su adekvatne kazne za nasilnike. Pokrenut je postupak, a donijet je i prijedlog da učenici budu isključeni iz škole.

Među pomenutim učenicima bio je i N. Ž., a njegov otac je nakon incidenta dostavio školi izvještaj o psihičkom stanju sina, piše Nova.

– Direktor nas je informisao da je roditelj donio nekakvu ljekarsku dokumentaciju u kojoj piše da dijete ima psihičkih problema zbog pretrpljene traume iz djetinjstva. Ali, nismo imali uvid šta je u njoj tačno pisalo – rekao je ranije jedan od zaposlenih u Tehničkoj školi u Trsteniku.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube