Naslovna Politika Tegeltija je čovjek koji je uništio pravosuđe BiH

Tegeltija je čovjek koji je uništio pravosuđe BiH

Na petnaestogodišnjicu dolaska na vlast SNSD-a iznenadila nas je vijest koja se može uzeti kao primjer politike ove stranke u proteklom periodu, a to je da će Milan Tegeltija, čovjek koji je upropastio pravosuđe BiH i koji je poznat po brojnim aferama, postati savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kaže Dragan Mektić, poslanik SDS u Predstavničkom domu PS BiH.

Mektić je podsjetio da je 26. marta 2006. godine Milorad Dodik preuzeo Vladu RS i njome upravlja u kontinuitetu u poslednjih 15 godina, bez obzira da li on bio premijer, predsjednik RS i ili član Predsjedništva BiH.

„Tokom ovog perioda provođena je politika potpunog unazađenja i devastacije Republike Srpske. Desio se demografski egzodus i ostali smo bez 250 hiljada stanovnika. Sve institucije su pogažene a Izvršni komitet SNSD postao je jedino političko i institucionalno tijelo koje donosi odluke u RS“ kaže Mektić.

Navodi da su tom periodu uništene banke i brojna preduzeća koja su prodavana u bescjenje a radnici ostajali bez posla.

„U proteklih 15 godina bilježimo snažno zaduživanje RS pa smo danas 2021. godine u obavezi da se zadužujemo i dva puta mjesečno kratkoročnim kreditima sa velikim kamatama samo da bi budžet bio ‘fluidan’. O standardu više niko i ne govori“, napominje Mektić.

On upozorava da su mnogi, naviknuti na zamajavanje lažnim informacijama i medijskim spinovima, postali slijepi na činjenicu da Republika Srpska polako postaje prazna ljuštura sa iscrpljenim i pokradenim resursima i uništenim i potpuno korumpiranim sistemom.

„I sada, na dan kada SNSD-ova vlast slavi 15 godina od dolaska na vlast, pojavljuje se informacija da će Milan Tegeltija, čovjek koji je uništio pravosuđe u BiH, ući u kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH. Simbolično, da više ne može biti“, istakao je Mektić, saopšteno je iz SDS.

(BN)