34.7 C
Banja Luka

“To ne dolazi u obzir” Radović izjavio da se 1. mart ne slavi u Srpskoj

Zamjenik predsjednika SDS Milan Radović izjavio je da se 1. mart ne slavi u Republici Srpskoj i da ne dolazi u obzir nametanje rješenja o praznicima.

Radović je rekao da 1. mart većina građana Republike Srpske ne doživljava kao svoj praznik, niti je u skladu sa Zakonom o praznicima Srpske.

– Republika Srpska ima svoj Zakon o praznicima, ima i ga i Federacija BiH (FBiH), a što se tiče nametanja rješenja o praznicima, to ne dolazi u obzir – naveo je Radović.

Prema njegovim riječima, generalno je bolje baviti se drugim pitanjima, kao što su ekonomija i prosperitet.

– Mislim da potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić treba više da pomogne kako da se, recimo, nabave vakcine – rekao je Radović.

Radović je naglasio da su u Vladi Republike Srpske zastupljeni i Bošnjaci, a ima ih i u drugim institucijama, jer je Srpska ispunila taj dio svoje obaveze, dok to FBiH nije učinila i tamo nema predstavnika srpskog naroda na određenim pozicijama.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić je, prisustvujući u Banjaluci obilježavanju 1. marta, izjavio da ovaj praznik treba obilježavati u svakom gradu, te pozvao na novi pristup i promjene u budućnosti koje će omogućiti opstanak i dodatni povratak Bošnjaka, za koje je rekao da su “diskriminisani u Srpskoj”.

 

Srna

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here