16.9 C
Banja Luka

Tragedija u Brčkom: Žena preminula od trovanja alkoholom

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH hitno je sprovelo radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju okolnosti nastupanja smrti E. F. (45), čije je beživotno tijelo pronađeno juče u stanu njenog prijatelja u Brčkom. Nakon neodložnog izvođenja obdukcije tijela preminule, utvrđeno je da njena smrt nije nastupila nasilno, kao posljedica krivičnog djela.

Policija Brčko distrikta BiH juče je obavijestila Tužilaštvo Distrikta o prijavi da se E. F. dva dana ranije udaljila od kuće i da članovima porodice ne odgovara na pozive. Policija je istovremeno izvijestila dežurnog tužioca o preduzetim radnjama po zaprimljenoj prijavi, izvijestivši da je beživotno tijelo E. F. pronađeno 26. februara u Brčkom, u stanu njenog prijatelja s inicijalima Z. M. Odmah po prijemu policijskog obavještenja, Tužilaštvo je hitno preduzelo radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se van svake sumnje utvrdilo da li je smrt E. F. nastupila kao posljedica krivičnog djela. U tom pravcu, Tužilaštvo je naredilo izvođenje obdukcije tijela preminule, radi utvrđivanja tačnog uzroka, načina i vremena nastupanja njene smrti.

Obdukcija leša preminule naređena je i izvedena bez odlaganja, istog dana, u prostorijama gradske mrtvačnice u Brčkom. Tom prilikom, stalni sudski vještak medicinske struke konstatirao je da je smrt E. F. zadesnog karaktera, nastala kao posljedica trovanja konzumacijom alkohola, odnosno da nije posljedica bilo kojeg krivičnog djela s elementima nasilja.

Tužilačka odluka u ovom slučaju uslijedit će po prijemu pisanog nalaza i mišljenja obducenta s detaljnim obrazloženjem utvrđenih okolnosti.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here