21.7 C
Banja Luka

Transformacija Stanivukovića iz borca za promene u simbiozu sa Dodikom!?

Od prvih dana svoje političke karijere, Draško Stanivuković je bio simbol borbe protiv etablirane političke elite, obećavajući promene i transparentnost u upravljanju Banjalukom. Međutim, recentni događaji bacaju senku sumnje na njegovu doslednost tim principima.

Stanivuković, koji je nekada bio u prvim redovima kritičara vladajuće strukture, sada se našao pod sve većim pritiskom zbog navodnih tajnih sporazuma sa Miloradom Dodikom i SNSD-om, što ga je dovelo u sukob sa bivšim saveznicima.

Jedna od najkontroverznijih promena u Stanivukovićevoj političkoj karijeri je njegov nagli preokret u odnosu prema svojim bivšim saborcima, koji su mu pružili podršku u osvajanju pozicije gradonačelnika. Umesto da neguje te odnose, sada se javno distancira i kritikuje nekadašnje saveznike poput Nebojše Vukanovića i Predsednice NF Jelene Trivić.

Pored toga, pojavom skandala koji je potresao političku scenu, Stanivuković se našao pod dodatnim pritiskom, ne samo zbog navodnih tajnih sporazuma, već i zbog nedostatka odgovora na suštinska pitanja o kontroverznim projektima i radovima bez potrebnih dozvola.

Posebno zabrinjava činjenica da se Stanivukovićevi napadi ne zaustavljaju samo na rečima, već su prošireni na finansiranje medija koji vode prljavu kampanju protiv njegovih bivših saveznika.

Najnoviji udarac za Stanivukovića dolazi od njegovih stranačkih kolega, poput potpredsednika PDP-a, koji jasno stavlja do znanja da neće podržati Stanivukovića na predstojećim izborima.

Sve ovo ukazuje na to da Stanivuković gubi podršku kako građana, tako i svojih stranačkih kolega, što postavlja pitanje kakav će biti njegov politički kurs u narednim mesecima. Hoće li se opredeliti za nezavisnu kandidaturu ili će se pridružiti SNSD-u, ostaje da se vidi.

Jedno je sigurno, transformacija Draška Stanivukovića iz borca za promene u partnera u tajnim paktovima predstavlja dramatičan obrt u političkom pejzažu Banjaluke.

Izvor: Vijesti Srpske

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here