34.7 C
Banja Luka

Trebinje: Mještani naselja Hrupjela apeluju na sanaciju puta

Rupe i oštećenja na putevima u mnogim trebinjskim naseljima već duže vrijeme prave probleme vozačima, ali kako kažu mještani, sanacije nema još ni na vidiku. Mještani trebinjskog naselja Hrupjela, već par godina čekaju na sanaciju puta u ulici Nićifora Dučića.

Pred svake izbore vlasti obećavaju sanaciju puta ali od toga za sada nema ništa.

“Plaćali smo uredno građevinske dozvole i sve što je trebalo, a sada kada treba da urade put – neće. Malo pokrpe rupe, ali to auta sve za dva-tri dana ponovo izbace, jer nekvalitetno urade“, kaže jedan žitelj naselja Hrupjela.

Slabo urađeni radovi, prema mišljenju mještana, doveli su put u pređašnje stanje. Usljed kiše, voda se zadržava na nekim mjestima, što ubrzava propadanje, pa je put opet u lošem stanju.

„Sve je rupa do rupe, iako su ih popunjavali, nakon dvije kiše sve je opet isto. Trebalo bi novim slojem asfalta presvući čitavu ulicu i napraviti bar jednom stranom trotoar. U naselju ima dosta djece i kada idu u školu bukvalno idu posred puta. Kada ste vozač, ne znate šta da radite, a isto ni kada ste pješak“, kaže zabrinuta majka Svetlana.

Da je najveći infrastrukturni problem u Hrupjelima glavna ulica, mještani su skretali pažnju nekoliko puta, ali sve je ostalo na obećanjima.

I dok se vlasti zadužuju za izgradnju kapitalnih projekata građani u trebinjskim naseljima nasušno mole da im se urade putevi, jer ipak žive u 21. vijeku.

 

(Trebinje 24)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here