18.7 C
Banja Luka

“Trgovska gora nije paljenje tompusa u Sarajevu”

Za Stašu Кošarca i njegovog stranačkog šefa Pelješac je bio srpski nacionalni interes, dok Trgovska gora nije – istakao je Mladen Šumar, član Izvršnog odbora Srpske demokratske stranke reagujući na izjave Staše Кošarca.

„Gospodine Кošarac, problem Trgovske gore nije paljenje tompusa po sarajevskim birtijama, već jedna ozbiljna tema od koje zavisi zdravlje i život stanovnika na sjeverozapadu Republike Srpske i BiH, kojoj nisi dorastao“ – poručio je Šumar.

On je naglasio da je Staša Кošarac juče ipak priznao da. iako je prošlo 14 mjeseci od imenovanja ekspertskog i pravnog tima, još nisu obezbijeđena sredstva za njihov rad i da nadležne institucije nisu ništa konkretno uradile po pitanju odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.

„Podsjećanja radi, Кošarac je bio u junu mjesecu 2020. godine u Novom Gradu i građani od te njegove posjete samo se sjećaju da je tom prilikom na račun opštine pojeo i popio 750,00 КM. Sve što je tada obećao, ostalo je mrtvo slovo na papiru, ali je  za svoj nerad, lažna obećanja i bahaćenje dobio Zlatnu plaketu opštine Novi Grad“, poručio je član Izvršnog odbora SDS.

Jedino šta ste uradili kao vlast u posljednjih 14 mjeseci, kaže Šumar, jeste da ste formirali Ekspertski i pravni tim kome ste zavezali ruke, jer niste obezbijedili neophodna sredstva za njihov rad i imenovali hrvatskog državljanina za šefa pravnog tima čime ste svjesno učestvovali u sabotaži rada ovog tijela.

„Opstrukcija rada još uvijek je na snazi i dok god Predsjedništvo BiH ne preuzme ingerencije od Savjeta ministara i pokrene konkretne pravne radnje BiH protiv Republike Hrvatske, Milorad Dodik i njegovi domobrani će biti najodgovorniji za posljedice po zdravlje, život i opstanak 250.000 stanovnika na sjeverozapadu BiH“, zaključio je Šumar.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here