Naslovna Crna Hronika TRI VERZIJE TRAGEDIJE Dječaka (15) neko gurnuo ili je sam zadobio kobnu...

TRI VERZIJE TRAGEDIJE Dječaka (15) neko gurnuo ili je sam zadobio kobnu povredu

Dječak N. S. (15) preminuo je danas nakon što se povrijedio na bazenu Sportskog centra „Košutnjak“ u Beogradu. Za sada nije zvanično saopšteno kako je došlo do tragedije, ali postoje tri verzije kobnog pada.

Spasioci su brzo reagovali. Prema riječima spasilaca, dječak nije proveo u vodi duže od četiri sekunde. Šef spasilaca Đorđe Ilić, reanimirao je dječaka do dolaska ekipe ljekara iz Zavoda za sport i medicinu sporta, a potom i Hitne pomoći.

– Imao je posjekotinu na glavi. Odmah sam započeo reanimaciju – kaže Ilić.

Prema njegovim riječima, dječak je imao puls ali nisu mogli da ga osvijeste. Dječak je prevezen u Urgentni centar. Ljekari su se svim silama borili da mu spasu život, reanimiran je skoro sat vremena. Prevezen je u Ugrentni centar gdje je uprkos svim naporima ljekara, preminuo.

Postoje tri verzije kako je došlo do tragedije na bazenu, pišu beogradski mediji.

Prema riječima Ilića, dječaka je neko gurnuo sa skakaonice tri, jer u suprotnom ne bi mogao ovako da se povredi, piše Pink.

– Video sam da tone i odmah uskočio. Ni četiri sekunde nije bio u vodi. Imao je posjekotinu na glavi. Odmah sam započeo reanimaciju – kaže Ilić.

Prema drugoj strani priče, dječak je pokušavao da napravi salto sa ivice bazena.

– Mladić je sa ivice bazena skočio u vodu i pokušao je da napravi salto. Nezgodno je odskočio i udario je glavu o ivicu bazena – ispričao je jedan od očevidaca.

S druge strane, više očevidaca ispričalo je da je dječaka “poklopio” neko ko je skakao sa skakaonice.

– Nenamjerno ga je neko praktično poklopio, neko ko je skočio sa skakaonice – tvrdi žena koja je prisustvovala kobnom događaju.

Otac van sebe

U trenutku nesreće na bazenu se nalazilo oko 1.500 posjetilaca. Na bazenu je petnaestogodišnjak bio sa drugarima koji su ubrzo pozvali njegovog oca.

– Čovjek je bio unezvijeren, nije mogao da pronađe ni ulaz – ispričao je jedan od očevidaca, prenosi Blic.