Naslovna Izdvajamo Trivić nikad žešće o Dodiku: Lažni predsjednik je potpuno nestabilan. “Zaboravio” da...

Trivić nikad žešće o Dodiku: Lažni predsjednik je potpuno nestabilan. “Zaboravio” da naredi Schmidtovo hapšenje

0

„U dugoj raspravi o njegovom sudskom procesu, koji je sam režirao i napisao scenarij za njega, a onda se jako uplašio, sada pokušava da me nametne kao glavni problem svog sudskog problema, a to je glupost koja se očekuje od Dodika.

Da podsjetimo lažnog predsjednika: Prvo je prihvatio nametnutu Schmidtovu odluku o financiranju općih izbora, koju je potom ukrao.

Onda je, bez riječi, jer mu je to odgovaralo, prihvatio Schmidtovu izjavu o „manjim nepravilnostima“ na izborima, iako se radilo o najgrubijim falsifikatima i gaženju volje naroda kojeg je Dodika pobijedio“, poručila je Trivić u objavi na Facebooku.

On je potom naredio da Schmidt ne smije ući u Republiku Srpsku, a kada je Schmidt, uprkos Dodikovoj zabrani, nastavio da ulazi u RS, Dodik je „zaboravio“ da, tokom Schmidtovog boravka u RS, naredi Schmidtovo hapšenje, kako je obećao, podjseća ona.

„Sada Dodik Schmidta preko svog sina Nenada Nešića naziva ilegalnog migranta, zaboravljajući da tom istom Nešiću, koji je nažalost ministar sigurnosti BiH, naredi da ilegalni migranti, ako jesu, moraju biti tretirani prema zakonima i pravilima o ilegalnim migrantima.

Dodik bi trebao odlučiti da li je Schmidt ovdje ili ne i prestati manipulirati da je Schmidt tu kad Dodiku odgovara, a da ga nema kad mu to ne odgovara.

Očito nije odgovoran za svoj lični problem sa Sudom i Tužilaštvom BiH“, navodi Trivić.

Lični problem

Dodik bi trebao sam da se bavi svojim ličnim problemom, a ne da u njega uvlači cijelu RS, nanoseći narodu svu smrtonosnost vlastitih političara, poručuje ova opoziciona političarka.

„Svojom retrogradnom politikom i politikom izolacije nanio je nemjerljivu štetu Republici i njenom narodu, a ono što je paradoksalno – upravo on, Dodik, nema legitimitet da to učini – iako kao papagaj ponavlja da je predsjednik, nije, jer narod nisam mu dao mandat.

Zato se Dodik sveti narodu i pokušava ga zauvijek gurati u ponor. Kao što je lažni predsjednik, tako je i Dodik lažni patriota i lažni zaštitnik Srba.

I na kraju da podsjetim zaboravnog Dodika: Njegov SNSD je glasao i za Zakon o Sudu BiH i za Zakon o Tužilaštvu u Parlamentu BiH“,. tvrdi ona.

Dodaje da mu „nije smetalo što isti Sud 20 godina sudi brojnim Srbima, problem je tek kad treba da mu sude, a to je situacija u kojoj sam se i sama snašla“.

Neka bude čovjek i prihvati posljedice svojih poteza. Neka ne uvlači narod u svoje lude političke igre.
Što se mene tiče, znam vrlo dobro gdje je Dodik i ko je, kao što također dobro znam gdje su svi ostali akteri na političkoj sceni BiH i RS.

Dodikove škrabotine nad vlastitom političkom sudbinom me neće ni u čemu pokolebati“, poručila je Trivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: