Naslovna Najnovije Trivić: Odakle SNSD-u pare za stranačke žurke i koncerte?

Trivić: Odakle SNSD-u pare za stranačke žurke i koncerte?

0

„Postavlja se pitanje otkud jednoj političkoj organizaciji toliki novac da stalno organizuju stranačke žurke i koncerte osoba sa estrade. To je pitanje i za CIK i za istražne organe, budući da je praksa da SNSD izvlači javni novac i koristi ga u stranačke svrhe. Ono što je najporaznije, a što se dešava na njihovim stranačkim žurkama, jeste zloupotreba maloljetnih lica.“

Rekla je ovo potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić govoreći o zabavama SNSD-a na koje se pozivaju maloljetnici, podsjećajući da nije rasvjetljen ni slučaj fizičkog obračuna i napada na maloljetnika koji se desio na jednoj od tih zabava.

Trivićeva je rekla da je funkcionerima SNSD stalo da budu ne samo poslanici i direktori, nego i da budu estradni menadžeri.

– Međutim, ono što je zaista porazno i čime se bave stranke vladajuće strukture, jeste i zloupotreba javnih pozicija u stranačke svrhe. Kada su predsjednica Republike Srpske i predsjednik Vlade Republike Srpske posjetili banjalučku Gimnaziju, oni su u tim svojstvima razgovarali sa rukovodstvom i obratili se učenicima, što je u redu.

Međutim, oni su od toga napravili stranački video spot koji je objavljen na zvaničnoj stranici SNSD-a. Da li su oni u Gimnaziji bili kao potpredsjednici stranke ili u svojstvu institucija koje predstavljaju?

To je zloupotreba i pozicije i zloupotreba onih koji su bez da ih se pitalo završili kao statisti u stranačkom spotu. To se ne smije raditi i to je monstruozno zato što ovim činom srozava školstvo Republike Srpske– poručila je Trivićeva.

Diana Cvijić, predsjednica Foruma žena PDP Banjaluka rekla je da se u ovom slučaju obraća prvenstveno kao majka i da govori u ime velikog broja roditelja u Banjaluci.

– Veoma smo zabrinuti zbog ovih dešavanja. To je otišlo toliko daleko, da stranački aktivisti po srednjim školama vrbuju maloljetnu djecu da dolaze na te žurke, koje su sumnjivog karaktera, jer raspolažemo informacijama da se tu služe alkoholna pića, ali da su dostupne i druge sumnjive supstance – rekla je Cvijićeva.

Ona je pokazala prepisku iz Viber grupe u kojoj se srednjoškolci pozivaju na žurku za maturante.

– Putem poruka pozivaju maturante, ali i druga, maloljetna, lica na koncert jedne pjevačice u prostorije Gradskog odbora SNSD-a. Prvo su slali ovakve poruke, a kada odziv nije bio dovoljno dobar, počeli su u školama da presreću mlade ljude i dijele im karte za taj nastup, na kojem se, usput, izvlači i tombola. E, to je, očigledno, vrhunac političkog djelovanja vladajuće stranke, a ne realni politički programi. Kao roditelji, ne želimo da razmišljamo koja će politička stranka za svoje svrhe agitovati našu djecu kada odu u školu – poručila je Cvijićeva.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube