Naslovna Izdvajamo Trivić za Tanjug: Da bi išli naprijed moramo otvarati fabrike i sačuvati...

Trivić za Tanjug: Da bi išli naprijed moramo otvarati fabrike i sačuvati narod

0

Trivić za Tanjug kaže da je uz pobjedu nad korupcijom ključno ostvariti i političku stabilnost i normalizaciju političkih prilika za šta je, kako dodaje, zadužen njihov kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović.

Kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred koalicije Partije demokratskog progresa i Srpske demokratske stranke Jelena Trivić ističe da je njeno ključno predizborno obećanje pobjeda nad korupcijom.

Trivić za Tanjug kaže da je uz pobjedu nad korupcijom ključno ostvariti i političku stabilnost i normalizaciju političkih prilika za šta je, kako dodaje, zadužen njihov kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović.

„U zemlji u kojoj stvorimo političku stabilnost i pobijedimo korupciju možemo očekivati više investicija, novih radnih mjesta, otvaranje fabrika, pogona, sve što gledamo u Srbiji da gledamo i u Republici Srpskoj“, kazala je Trivić.

Dodaje da se ne sjeća kada je u posljednjih 15 godina u Republici Srpskoj otvorena neka ozbiljnija investicija i ističe da to žele da promijene.

Nakon toga, kako kaže, baviće se ključnim temama što je svakodnevni život ljudi, odnosno majke, radnici, djeca, penzioneri, borci.

Ukazuje na to da ima jasan program za sve to – kao što su besplatni udžbenici za sve osnovce na teritoriji cijele Republike Srpske, topli obrok kao zasebno primanje radnika, neradnu nedjelju tamo gdje je to ekonomski racionalno, produženje porodiljskog odsustva na 18 mjeseci za prvo i drugo dijete, na 24 meseca za treće i svako naredno dijete, povećanja penzija u prvoj godina mandata nove Vlade.

Dodaje da će kao predsjednik Republike Srpske biti garant ispunjenja tog cilja i navodi da je jedan od ciljeva povećanje boračkog dodatka, odnosno posebno izdvajanje za borce.

„Cilj je da nađemo adekvatan iznos koji je mnogo viši od ovoga koji se trenutno izdvaja za borce, kako bismo se na dostojanstven način odužili borcima za ono što su oni nama ostavili, a to je najveća srpska pobjeda 20. vijeka – Republika Srpska“, kazala je Trivić.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube