Naslovna Politika Trivićeva o jučerašnjim protestima: Granica postoji između obespravljenih i onih privilegovanih

Trivićeva o jučerašnjim protestima: Granica postoji između obespravljenih i onih privilegovanih

0

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić poručila je da granica postoji između obespravljenih, onih po bijelom svijetu raseljenih, onih koji nisu u sistemu vlasti i onih privilegovanih, koji imaju sve i koji Srpsku “vole” do posljednje marke.

Osvrćući se na proteste pod nazivom “Granica postoji”, a koji su juče održani na međuentitetskim linijama razgraničenja u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loprama i kod Nevesinja, Trivićeva je na Fejsbuku objavila da granica postoji i između onih kojima je Srpska istinski na srcu i onih koji je vole jer iz nje izvlače milione.

– Granica postoji između onih koji znaju i duboko vjeruju da je Srpska njen narod, da je njena jedina i stvarna moć u narodu i koji znaju da je nema jedino ako nema naroda i onih koji misle da je Srpska neki njen vođa, njegova “elita” i partija, da je neće biti ako nema nekog vođe – navela je Trivićeva.

Predsjednica Narodnog fronta dodala je i da granica postoji između onih koji vjeruju da se Srpska brani postulatima pravne države, borbom protiv korupcije, jakom ekonomijom i onih kojima je korupcija postala model življenja, koji pravnu državu smatraju izmišljotinom i koji znaju da im nema slobode kada bude pravne države.

– Granica postoji između onih koji politiku vide kao služenje narodu i onih koji je vide kao služenje vođi i partiji. Granica postoji, između onih koji su juče išli da odbrane lik i djelo vođe i onih koji razmišljaju koje posledice je po društvo ostavila višegodišnja vlast vođe i njegove “elite”.

Neka nepisana granica postoji, na kraju krajeva, između nas koji i dalje vjerujemo da sloboda nema cijenu, da sageti glavu pred mačem partije nije opcija, da nijedan posao, privilegija i sinekura nije vrijedna sluganstvu vođi i partiji, da je rečenica “moram zbog posla”, rečenica koja će nas uništiti i napraviti od nas narod kukavica. Ništa se ne mora, pogotovo ne biti topovsko meso samoproglašenog vođe – zaključila je Trivićeva.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube