21.7 C
Banja Luka

Trivićeva poručila Vladi: Narod ne možete razvlastiti!

Trivićeva naglašava da očuvanje priroda i zdrav život moraju biti imperativ, a pogotovo moraju biti kada znamo da je Vlada razvlastila lokalne zajednice da bi kontrolisala davanje koncesija.

„U zemlji u kojoj je skoro svaki potez vlasti obavijen velom tajne, U zemlji u kojoj se krije ugovor sklopljen o izgradnji auto-puta.  U zemlji u kojoj se diplome zaposlenih u javnoj upravi kriju kao zmija noge. U zemlji u kojoj se imena kupaca emitovanih obveznica sakrivaju od javnosti.  U zemlji u kojoj ni rad javnog RTV servisa nije javan.

U zemlji u kojoj se hektari imovine Republike Srpske kupuju za višemilionske iznose bez dokaza o porijeklu novca. U zemlji gdje se „potkivaju“ nosioci pravosudnih funkcija.  U zemlji u kojoj ne znamo koliko ljudi zanoći u njoj, a koliko je otišlo u potrazi za boljim životom.U zemlji u kojoj se isključuju lokalne zajednice iz odlučivanja o stvarima koje se tiču tih lokalnih zajednica.

U takvoj zemlji vjerovati da će eksploatacija rudnog bogatstva donijeti dobro svima, a ne samo šačici vlastodržaca je u najmanju ruku naivno“, napisala je na društvenim mrežama Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Zato smo, navodi ona, protiv davanja naših prirodnih bogatstava!“

Trivićeva naglašava da očuvanje priroda i zdrav život moraju biti imperativ, a pogotovo moraju biti kada znamo da je Vlada razvlastila lokalne zajednice da bi kontrolisala davanje koncesija.

„Neće to tako ići! Narod ne možete razvlastiti! Nećemo dati ni Lopare, ni svaki drugi kraj u kojem se “ispod žita”, pod velom sigurne i velike zarade i pod velom dobrobiti za narod, priprema uništenje životne sredine“, ističe Trivićeva.

„Ovakva djelovanja smatraćemo za rad protiv vlastitog naroda, uništavanje prirodne okoline zarad šačice dolara koje će završiti u privatnim džepovima pojedinaca“, zaključuje Jelena Trivić.

(BN) Foto: Fejsbuk

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here