20.7 C
Banja Luka

Turski Bin Bin uveo električne bicikle u saobraćaj u Banjaluci

Banjaluka prvi grad u zemlji koji je uveo ovaj vid javnog prevoza, kazao je Aleksandar Knežić, menadžer Bin Bina.

Turska kompanija Bin Bin,koja u Sarajevu nudi usluge dijeljenja električnih romobila uvela je električne bicikle u sarobraćaj u Banjaluci.

Menadžer operacija kompanije Bin Bin Aleksandar Knežić kazao je da se već dugo radilo na projektu uvođenja električnih bicikala u saobraćaj, te da je Banjaluka prvi grad u zemlji koji je uveo ovaj vid javnog prevoza.

– Uvođenje električnih bicikala veliki je benefit za Banjaluku i sve njene građane jer će nesporno doprinijeti smanjenju saobraćajnih gužvi. Proširenje biciklističkih staza, koje je sproveo Grad u proteklom periodu, svakako značajno olakšava upotrebu električnih bicikala – kazao je Knežić.

Onje pojasnio da se električni bicikli iznajmljuju putem aplikacije „Go sharing“, na kojoj je potrebno napraviti nalog, a cijena iznosi 0,30 KM po minuti.

Knežić je ranije rekao da je kompanija BinBin BH do sada investirala oko 500.000 KM u razvoj ovog posla  u Banjaluci.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da Grad dugo radi na razvoju  novog koncepta urbane mobilnosti, u okviru kojeg će pored 400 stotine električnih trotineta svim sugrađanima i posjetiocima na raspolaganju biti i 150 električnih bicikala.

Uz električne bicikle na više gradskih lokacija postavljeno je i nekoliko novih nadstrešnica za bicikle.

– Uz gotovo 600 novih električnih prevoznih sredstava, nova stajališta, te više kilometara biciklističkih staza ulazimo u jednu potpuno novu saobraćajnu realnost u našem gradu. Upravo kroz ove mjere trudimo se da promovišemo alternativne načine prevoze s ciljem smanjenja broja automobila, čime svakako čuvamo našu životnu sredinu – istakao je Stanivuković.

Bin Bin je turski startup koji je razvio biznis u gradovima širom Turske, a potom proširio poslovanje na Bugarsku i BiH. Na tržištu Bosne i Hercegovine pojavio se 2022. godine.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here