Naslovna Izdvajamo Tvrdi da je naletio na grudvu zaleđenog snijega: Vukanović oštetio službeni automobil...

Tvrdi da je naletio na grudvu zaleđenog snijega: Vukanović oštetio službeni automobil Narodne skupštine

0

Narodni poslanik i lider Liste za pravdu i red, Nebojša Vukanović, vozeći po Hercegovini oštetio je juče službeni automobil „škoda oktavija“.

Vukanović je demantovao glasine da je  slupao auto, objasnivši da je samo naletio na zaleđenu grudvu snijega. Ali i to je bilo dovoljno da automobil Narodne skupštine iz Nevesinja u Banjaluku doveze šlep-služba.

– Danas sam sa Zagom Grahovac i Milanom Nikčević bio u Višegradu, na obilježavanju Dana borca i početka Prvog srpskog ustanka, a cijeli dan stižu pozivi i poruke ljudi koji se pitaju da li sam dobro, jer čitaju u režimskim portaloidima da sam „razlupao“ službeno auto. Nevjerovatno koliko se bolesnici trude i ne biraju sredstva, pokušavaju da nađu bilo šta da me pokušaju ocrniti u javnosti, uplašeni reakcijama naroda i rastu popularnosti Liste za pravdu i red – objavio je Vukanović.

Slikama potkrepljuje tvrdnju da na “škodi” nema ni najmanje ogrebotine od navodnog izlijetanja s puta.

– Juče ujutro oko osam časova, tačno kod radara na izlasku iz Nevesinja prema Gacku, prešao sam preko zaleđene grudve snijega, koja se nalazila na sredini trake, vjerovatno pala sa nekog kamiona neposredno prije nego sam naišao. Auto „škoda oktavija“ je dosta nisko, niže u odnosu na „volva“, a zaleđena grudva preko koje sam prešao je probila hladnjak klime i crijevo, u podvozju – kaže Vukanović.

Odmah je pozvao generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srpske, Borana Bosančića, i pitao da li da popravi hladnjak i crijevo o svom trošku, ili da pozove policiju, a on mu je rekao da je pravilo da policija uradi uviđaj, i da vozilo šlep-službom, koja je besplatna, pošalje u „škodin“ servis u Banjaluci, jer je kasko osiguran, a tamo se vozilo održava od kupovine 2016.

– Policija je obavila uviđaj, fotografisala lice mjesta, grudvu i auto koje sam parkirao pored puta da bi se normalno odvijao saobraćaj, vršila moje alkotestiranje, naravno da nisam imao alkohola u krvi, i utvrdila da su Nevesinje-putevi odgovorni jer ne održavaju put i nisu uklonili sante zaleđenog leda sa puta. Na santu sam naletio tačno kod radara gdje je ograničenje 50 km/h, i naravno da u tom trenutku nisam brzo vozio, iako moram priznati da često žurim i brže vozim – napisao je Vukanović.

Fotografije vozila možete pogledati na OVOM LINKU.

Kao šef svog kluba poslanika, Vukanović ima pravo na službeni automobil i vozača prilikom obavljanja poslaničkih poslova.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube