Naslovna Najnovije U akciji „Hold“ dvije osobe uhapšene – trgovali ljudima

U akciji „Hold“ dvije osobe uhapšene – trgovali ljudima

0

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su u okviru akcije „Hold“ pretresli stan i druge prostorije u Gradačcu i tom prilikom uhapsili dvije osobe zbog sumnje na međunarodnu trgovinu ljudima, a iz Tužilaštva BiH navode da je u pitanju strana državljanka.

Kako su saopšili iz SIPA, oni su uhapšene priveli u svoje prostorije zbog kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

„Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 3.000 konvertibilnih maraka, jedan lap top, dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično djelo međunarodna trgovina ljudima“ navodi se u saopštenju SIPA.

Navode da je pretres realizovan po nalogu Suda Bosne i Hercegovina i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Iz Tužilaštva BiH, kažu da je stranoj državljanki pružena zdravstvena i bezbjednosna zaštita u Sigurnoj kući, te da je dobila podršku za svjedoke.

Osumnjičene osobe se terete da su žrtvu, iskoristivši njen težak položaj i činjenicu da se nalazi hiljadama kilometara od matične zemlje, radno iskorištavali do granica izdržljivosti, za različite poslove, te da su joj oduzeli dokumente i uskratili slobodu kretanja.

(BN)  Foto: Printscreen

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube