Naslovna Region U Beogradu uhapšena osoba sa bombama i sjekirom: „Došao sam iz Niša...

U Beogradu uhapšena osoba sa bombama i sjekirom: „Došao sam iz Niša da pravim nered“

0

Protivnici Evroprajda u ranim popodnevnim časovima počeli su već da se sporadično okupljaju na centralnim ulicama Beograda. Jedan od njih oteo je LGBT zastavu, zbog čega ga je policija privela.

Do sukoba protivnika Prajda i policajaca došlo je i u blizini Skupštine Srbije.Raščinjeni monah Antonije je najpre izdvojen iz mase, a potom uveden u policijsku maricu, javljaju mediji. Policija u ovim trenucima potiskuje demonstrante niže ka Skupštini.

Privedeno je nekoliko osoba. prenosi B92. Čak 31 osoba privedena je do 15.45 časova zbog narušavanja javnog reda i mira, posljednja je informacija iz MUP-a Srbije.

Učesnici Evroprajda su počeli pristizati noseći kišobrane u duginim bojama, javljaju reporteri „Telegrafa“. Kako „Telegraf“ saznaje, među njima je i mladić (23) iz Niša koji se opirao hapšenju. On je navodno kod sebe imao dimne bombe i sjekiru.

„Došao sam iz Niša da pravim nered“, navodno je rekao mladić prilikom privođenja.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučno će sprovoditi zakon i neće dozvoliti nasilje na ulicama glavnog grada narušavanje javnog reda i mira i ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana“ saopšteno je iz MUP-a.

Oko 17 časova na Evroprajd je došla i Milica Đurđić, partnerka Ane Brnabić. Elegantno obučena i nasmijana priključila se učesnicima.