Naslovna Najnovije U SNSD-u Gacko k’o u pretis loncu

U SNSD-u Gacko k’o u pretis loncu

0

Dobio je SNSD sve pobjedom na Lokalnim izborima 2020. godine u Gacku , spoj vlasti na RiTE i opštini, stabilnu skupštinsku većinu, obećanja od Vlade RS i tadašnje predsjednice RS Željke Cvijanović da će podržati kapitalne projekte, a onda, što bi naš narod rekao, kao da je grom u sve to pukao.

Nakon par zasjedanja SO Gacko kola su krenula nizbrdo, a ispostaviće se sve po grbači “šake jada” kako u poslednje vrijeme i sami stanovnici ovog perspektivnog mjesta koje nema čega nema za sebe kažu. Bolje upućeni u politička dešavanja odavno tvrde da nešto ne štima u koaliciji, ali ni u odborničkom klubu SNSD-a. Većine je bilo u rijetkim trenucima, a radnici na lokalnom radiju su uvijek kad je bio planiran prenos sjednice morali pripremiti podugačku “play listu”, jer je kako je vrijeme odmicalo bilo sve izvjesnije da i kad dođe do sjednice ona bude prekinuta zbog nedostatka kvoruma ili zbog izmišljenih problema, jer vlast u tom momentu ne bi imala dovoljan broj ruku. Od januara mjeseca, nakon što su pored sve moći u Gacku i resursa sa kojima su raspolagali izgubili na Opštim Izborima 2022. godine i SNSD i Milorad Dodik OO u Gacku je podnio ostavke. Sve do prije mjesec dana Ognjen Milinković je bio viđen na mjestu predsjednika ove stranke u ovom “malom švajcarskom gradiću” kako ga je vidio prije nego što je došao u fotelju načelnika, a ovaj naziv sad obično služi u svrhu šale među opozicijom, ali i razočaranim glasačima pomenutog.

No, prekaljeni političar u liku Srđana Milovića vratio se u igru, ne direktno nego preko mlađih ljudi u vidu budućih saradnika i sproveo izbore po Mjesnim odborima, a kad je shvatio Milinković da u istim gotovo da i nema podršku, prema našim saznanjima pokušava na sve moguće načine da nađe slamku spasa u razgovoru sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. Danas je sa još nekim odbornicima i saradnicima iskoristio priliku i razgovarao sa njim u Trebinju , a kako saznajemo bilo je burno i napeto.

Da li je uspio da spasi sebe i istomišljenike pokazaće naredni dani, a prvo obećanje da će Radovan Višković svratiti u Opštinu i probati da sagleda situaciju prekršeno je par sati posle sastanka Dodika i Milinkovića, jer je premijer nakon posjete RiTE odletio sa stadiona u Gacku, a da li su sa njim i sve nade Milinkovićeve “struje” pokazće dani pred nama.

Komisija za izbore, predsjednici MO SNSD- a, juče su razgovarali sa saradnicima Milorada Dodika, kažu u odličnoj atmosferi dočekuju formiranje stranačkih organa, izbor novog predsjednika i rukovodstva SNSD- a Gacko. Opozicija prati dešavanja i u tišini bez komentara likuje.

Kroz Staru Hercegovinu

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube