Naslovna Izdvajamo U Srbiji još jedna nova velika njemačka investicija

U Srbiji još jedna nova velika njemačka investicija

0
Beograd, 10.12.2022. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic se obraca javnosti iz sedista srpskog predsednistva u beogradskom Novom dvoru. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

– Nova velika nemačka investicija u Čačku dogovorena je jutros u Predsedništvu Srbije, objavio je danas predsednik Aleksandar Vučić i najavio da će do oktobra biti položne kamen temeljac za novu fabriku u automobilskoj industriji, koja će zaposliti 800 ljudi.

„Jutros u Predsedništvu Srbije dogovoreni poslednji detalji oko ulaganja najmanje 90 miliona evra u ‘greenfield’ investiciju, i to samo u prvoj fazi. Posebno sam zahvalan mojim saradnicima Jorgu Höskensu i Danilu Cicmilu na marljivom i posvećenom radu“, naveo je Vučić na instagramu.

„Kiša je jutros u Beogradu, ali dobre vesti, dobro je počeo dan, dobar je ponedeljak, posebno za građane Čačka. Ljudima u centru Moravičkog okruga želim da saopštim važnu vest – da ćemo do oktobra položiti kamen temeljac za jednu novu, izuzetnu, izvanrednu nemačku fabriku koja će zaposliti 800 ljudi sa veoma visokim platama za zaposlene, koja takođe pripada automobilskoj industrji“, rekao je Vučić u viodeo obraćanju na Instagramu.

Naglasio je da je to velika vest ne samo za Čačak već za sva okolna mesta.

„Dobra vest i za Kragujevac, zbog Univerziteta u Kragujevcu i takođe mislim da će ovo mnogo značiti za dalji razvoj centralne i zapadne Srbije. Ostaje nam da radimo na ovakvim stvarima i imamo što više ovakvih vesti, jer mi za razliku od nekih koji traže deindustrjalizaciju, mi hoćemo da se industrijalizujemo, hoćemo da idemo napred i hoćemo da radimo. I čestitam ljudima u Čačku, cestitam svim građanima Srbije. Moramo da  se posvetimo ovome i Srbija hoće, može i mora napred“, poručio je predsednik Vučić.

(Tanjug) Foto: Tanjug

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube