Naslovna Najnovije U toku brojanje glasačkih listića iz Foče i Novog Goražda

U toku brojanje glasačkih listića iz Foče i Novog Goražda

0

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu u toku je kontrolno brojanje glasačkih listića iz Foče, Novog Goražda i sa nekoliko biračkih mjesta iz Teslića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, rečeno je Srni u ovom centru.

Iz Glavnog centra su naveli da bi kontrolno brojanje moglo biti završeno oko ponoći, te podsjetili da je sinoć završeno kontrolno brojanje glasova iz Trebinja.

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH utvrdila je u subotu, 22. oktobra, preliminarne rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Iz CIK-a BiH su naveli da će rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi za to, te da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK-a BiH od 10. oktobra.

CIK je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Protiv ove naredbe glasao je član CIK-a Vlado Rogić, uz obrazloženje da naredba nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH i da je preuranjena jer još nisu utvrđeni rezultati izbora.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube