Naslovna Najnovije U Zvečanu mnogo ranjenih, Srbinu se bore za život

U Zvečanu mnogo ranjenih, Srbinu se bore za život

0

U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika Kfora i srpskog naroda ima mnogo povređenih sa obe strane, javlja izveštač Tanjuga.

Doktor Zlatan Elek, direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici izjavio je da se ovoj zdravstvenoj ustanovi javilo više od 50 građana sa povredama od šok bombi, gumenih metaka i bojeve municije, nakon što su okupljene Srbe u Zvečanu napali pripadnici tzv. kosovske policije.

Jedan Srbin je dobio prostrelnu ranu iz „kalašnjikova“, a među povređenima je i izveštač Tanjuga kojem je šok bomba pala pod noge.

Povređeni su smešteni u Domu zdravlja u Zvečanu, a oni sa težim povredama prevezeni su u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

U Leposaviću i Zubinom Potoku su se građani razišli i tamo je mirno.

Do sukoba je došlo kada su pripadnici Kfora nasilno počeli da razbijaju srpske demonstrante, koji su mirno sedeli ispred opštine Zvečan.

Nakon što između 200 i 300 Srba nije ispunilo ultimatum Kfora da se udalje od vozila kosovske policije, koja su bila okružena srpskim narodom, Kfor je silom krenuo na demonstrante, koristeći pendreke, šok bombe i suzavac.

Situacija u Zvečanu je oko 18.00 bila relativno mirna, ali je na ulicama prisutan veliki broj građana, možda i do 1.000, dok jedinice Kfora u kordonu stoje ispred opštine Zvečan, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

(Tanjug) Foto:Novosti

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube