Naslovna Izdvajamo Ugostiteljski radnici iz Gacka pozvali sindikalce da im se izvinu: U kafani...

Ugostiteljski radnici iz Gacka pozvali sindikalce da im se izvinu: U kafani rade oni za koje nema mjesta u RiTE

0

Sinoćnje gostovanje predstavnika sindikata u emisiji “Izazovi” izazvalo je veliku pažnju javnosti u Gacku, ali i oštru reakciju konobara na izjave sindikalaca rudara kojima su, kako tvrde, potcijenili ugostiteljske radnike.

Izjave sindikalca Bjelogrlića da konobari u Gacku imaju veće plate nego radnici u rudniku izazvalo je revolt kod radnika u ugostiteljstvu u Gacku.

Jedan od dugogodišnjih konobara, Dušan Adžić za nas portal je rekao da je razočaran Bjelogrlićevom izjavom.

-Podržavam njihovu sindikalnu borbu i treba da se bore za povećanje plata radnika u proizvodnji, ali pominjati nas konobare u tim kontekstima je ponižavajuće i licemjerno jer 90 posto konobara radi za minimalac, a prosječna plata na Termoelektrani je 1 400 KM. Danas u kafanama u Gacku rade samo oni, koji nemaju priliku da se zbog političkih ili nekih drugih razloga zaposle na Termoelektranu. Pitam dotičnog gospodina kada je tako dobro raditi u kafanama zašto je sina zaposlio na Termoelektranu, a ne u jednu od lokalnih kafana ili restorana kaže Adžić i apeluje na urednike BN televizije da ubuduće vode računa u kakvom im stanju dolaze gosti i šta pričaju.

-U najmanju ruku bi trebao javno da se izvini svim konobarima u Gacku-smatra Adžić.

Bojan Soknić, takođe dugogodisnji ugostiteljski radnik iz ovog grada za naš portal je rekao da je razočaravajuća izjava gospodina Bjelogrlića.

-Iako sam otac dvoje maloljetne djece, supruga nezaposlena, ostao sam bez posla u opštini zbog političkih razloga i da bih prehranio porodicu opet sam se uhvatio tacne i konobarisanja. Nisam mogao da vjerujem sta slušam. Ne znam zašto ovo treba covjeku koji godinama koristi velike pogodnosti Sindikalne organizacije i Elektroprivrede-kaže Soknić.

-I ja i moj brat smo godinama ugostiteljski radnici samo zbog toga sto nismo mogli dobiti posao na Termoelektrani i što nam je tako “dobro” kako izjavi gospodin. Moj brat je otišao trbuhom za kruhom, a i ja sam primoran svoju egzistenciju potražiti van Gacka- izjavio je Predrag Radmilovic.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube