Naslovna Izdvajamo Uhapšen Boban Munjiza, ni promjena imena ga nije spasila od lisica

Uhapšen Boban Munjiza, ni promjena imena ga nije spasila od lisica

Uhapšen Boban Munjiza, ni promjena imena ga nije spasila od lisica

BANJALUKA – Banjalučka policija uhapsila je u tom gradu Bobana Munjizu alias Slobodana Đakovića, rodom iz Sanskog Mosta, za kojim je bila raspisana potjernica Interpola Beograd zbog oružanog razbojništva, saznaju „Nezavisne“.

Saznajemo da je kriminalističkom obradom policija utvrdila da je Munjiza u Banjaluci, gdje ima prebivalište, koristio drugi identitet te da je promijenio ime jer se ranije zvao Slobodan Đaković, a kod njega je pronađena i oduzeta falsifikovana vozačka dozvola Srbije.

„Službenici Policijske uprave Banjaluka u utorak su identifikovali i uhapsili B.M. iz Banjaluke za kojim je raspisana Interpolova potjernica od strane Interpola Beograd, zbog počinjenog krivičnog djela oružano razbojništvo. Kod B.M. je pronađena i oduzeta falsifikovana vozačka dozvola Republike Srbije, te je u vezi s tim u toku rad na dokumentovanju krivičnog djela falsifikovanje isprave“, naveli su iz PU Banjaluka.

Prema pisanju srpskih medija, Slobodan Đaković je u Srbiji bio osuđen na dvije i po godine robije jer je sa troje saučesnika učestvovao u pljački Biljane Mitrović. Ona je 2014. godine bila žrtva svoje bebisiterke Mirjane Kiković, koja je tada na nju ukazala kriminalnoj grupi, u kojoj su još učestvovali Radovan Lukajić i Aleksandar Avramović.

Lažni policajci su tada izvršili premetačinu stana i ukrali joj 55.000 evra.

Žrtva je tamošnjim medijima ispričala da joj je tog dana neko pozvonio na interfon i predstavio se kao policajac, a kad je otvorila vrata ugledala je čovjeka u uniformi, za koga se kasnije ispostavilo da je Avramović.

„Zatražio mi je ličnu kartu, a potom je ušao za mnom u stan. Dok sam se snašla, pojavio se Lukajić, koji je imao fantomku i povikao:

„Lezi dole! Policija Čukarice!“.

„U čudu sam ih gledala, ali su me zgrabili i bacili na pod. To isto su uradili i sa mojim detetom“, ispričala je žrtva.

Tražili su joj da kaže gdje je sakrila robu, mislila je da se radi o garderobi jer je imala butik, a, kako je rekla, Lukajić joj je stao nogom na vrat.

Kako je ispričala, tortura je trajala oko 20 minuta, a kada je dijete počelo da plače, rekli su mu da ućuti ili da će ona snositi posljedice.

„Preturali su po mojim tašnama, fiokama i na kraju su pronašli novac, koji sam mukom sakupljala da kupim lokal i pomognem bratu. ‘Aha, našli smo ga’, rekao je jedan od njih, a potom komentarisao da će novac da zaplene. Tada su postavili mog sina u stolicu i rekli: ‘Eto vidiš, nismo ti ubili majku’, a zatim su otišli. Kada sam se pribrala, suprug mi je rekao da sve prijavim policiji“, ispričala je ranije žrtva.

Policija joj je nakon istrage rekla da je za razbojništvo osumnjičila i njenu bebisiterku, u koju ona nije sumnjala, ali policija je otkrila da je ona grupi rekla da oštećena ima novac.

Osim Đakovića, kako su prenijeli tamošnji mediji, i ostali optuženi bili su prvostepeno osuđeni: Lukajić i Avramović na po četiri i po godine zatvora, a bebisiterka na dvije godine robije.

Boban Munjiza, alias Slobodan Đaković, biće predat Sudu BiH radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

(N.N.)